Курси НБУ $ 40.54 € 43.86
У росії помер брат радника голови Офісу Президента України Михайла Подоляка, який нібито працював на розвідку путіна

Фото з могили Володимира Подоляка, опубліковане у твітер-акаунті KIU. Russian Officers killed in Ukraine.

Фото – KIU. Russian Officers killed in Ukraine via X.

У росії помер брат радника голови Офісу Президента України Михайла Подоляка, який нібито працював на розвідку путіна

Обставини його смерті – невідомі

Про смерть Володимира Подоляка повідомляє російський опозиційний канал SOTA з посиланням на твітер-акаунт KIU. Russian Officers killed in Ukraine, який відстежує смерть російських військових на війні проти України.

«Володимир Михайлович Подоляк, російський полковник у відставці та старший брат радника президента України Михайла Подоляка, помер 19 травня 2024 року у віці 59 років. Обставини його смерті невідомі. Росіяни публічно про це не повідомили», – сказано в дописі про смерть Володимира Подоляка, інформує nv.ua.

 

Фото – KIU. Russian Officers killed in Ukraine via X.
Фото з могили Володимира Подоляка. Фото – KIU. Russian Officers killed in Ukraine via X.

 Фото – KIU. Russian Officers killed in Ukraine via X.

Фото – KIU. Russian Officers killed in Ukraine via X.

 Зазначається, що факт смерті підтверджується відкритим московським нотаріусом спадковою справою.

KIU. Russian Officers killed in Ukraine пише, що з медалі на фотографії можна зробити висновок, що Володимир Подоляк служив у російській розвідці.

Фото – KIU. Russian Officers killed in Ukraine via X.
Фото – KIU. Russian Officers killed in Ukraine via X.

 Також у публікації звертають увагу на те, що на могилі розміщено вінок з написом «Від колективу ЦПС» – Центру підготовки фахівців ГРУ (Головного розвідувального управління).

Фото: KIU. Russian Officers killed in Ukraine via X.
Фото: KIU. Russian Officers killed in Ukraine via X.

 У лютому 2024 року російське видання Вот так писало, що Володимир Подоляк був прописаний у Москві за адресою військової частини 22177, розташованій на вулиці Народного ополчення, 50. Видання зазначало, що це так звана «Консерваторія»  Військова академія міноборони РФ, де готують військових дипломатів та офіцерів ГРУ.

Реклама Google

14 лютого 2024 року Михайло Подоляк підтверджував, що його старший брат справді живе в Росії, наголосивши, що за його дії він відповідальності нести не повинен.

«Не знаю щодо КДБ, ФСБ і так далі, звичайно ж ні. Якщо людині 60 років, мені 51, я маю нести відповідальність за інших людей?», – заявив Подоляк, коментуючи інформацію про те, що його старший брат нібито є полковником ФСБ і проживає в Москві.

Подоляк також додав, що його брат обрав жити в іншій країні ще за часів СРСР, і він із ними не підтримує спілкування. Водночасм він прямо спростував заяву про нібито роботу свого брата в російських спецслужбах.

«Я не можу нести відповідальність за інших дорослих людей, точно так само, як і Сирський, і будь-яка інша людина, яка народилася в Радянському Союзі. До КДБ і ФСБ мої родичі ніколи не належали», – сказав він.

Що каже Вікіпедія:

Михайло Михайлович Подоляк (нар. 16 лютого 1972, Львів) – український політичний діяч, політтехнолог, журналіст, антикризовий менеджер, радник голови Офісу 6-го Президента України Володимира Зеленського.

Дитинство Михайло Подоляк провів у Львові та Нововолинську. З 1989 року жив у білорусі, закінчив Мінський медичний інститут.

У 1990-х роках Михайло Подоляк працював журналістом у виданнях «FM-бульвар», «Час», «Народна воля» і «Білоруська ділова газета».

У 2002 році проти Подоляка подав позов голова Комітету держконтролю білорусі Анатолій Тозік за публікацію «Конфіденційно» в опозиційній газеті «Наша свобода». У статті йшлося про те, що президент республіки Олександр Лукашенко «гальмує розвиток російсько-білоруського економічного співробітництва», а також про непрості стосунки Анатолія Тозіка з генпрокурором Віктором Шейманом. Голова Комітету держконтролю заявив про наклеп та зажадав $120 000 як компенсацію моральної шкоди.

2 серпня 2002 року суд Московського району Мінська задовольнив позов, але постановив стягнути меншу суму, ніж просив Тозік: з газети – $54 000, а з Михайла Подоляка – $2700. Видання не мало грошей, щоб сплатити штраф та продовжити роботу, тому воно припинило існування...

У 2004 році Подоляк працював заступником головного редактора в опозиційній білоруській газеті «Время». 21 червня до нього додому прийшли співробітники КДБ Білорусі та дали пів години на те, щоб зібрати речі. Білоруська влада звинуватила Подоляка в тому, що його діяльність «суперечить інтересам державної безпеки», а матеріали містять «наклепницькі вигадки про реальне становище в країні, заклики до дестабілізації політичної ситуації в білорусі». Його депортували до України та позбавили права відвідувати білорусь протягом п'яти років.

У червні 2011 року Михайло Подоляк був серед шести журналістів, яких вперше запросили до «Межигір'я» – резиденції тодішнього президента України Віктора Януковича. 

На початку квітня 2020 року Михайло Подоляк став радником голови Офісу президента Андрія Єрмака та антикризовим менеджером ОПУ. Своє рішення доєднатися до Офісу президента Подоляк пояснив бажанням будувати «ефективну, компактну, але жорстку державу».

З початком повномасштабного вторгнення в Україну, починаючи з 28 лютого, брав участь в українсько-російських переговорах. 13 березня заявив про «рух до компромісу», проте пізніше визнав, що українській делегації дуже важко «сидіти за столом переговорів із представниками середньовіччя».

Читайте також: Чи треба знімати Шмигаля? (Кричуща колонка Юрія Луценка).

Telegram Channel