Курси НБУ $ 40.54 € 43.86
Любителька путіна Ле Пен програла на виборах Макрону

Після першого туру прихильниця кривавого кремлівського карлика Марін Ле Пен пообіцяла скасувати дозвіл Україні бити французькою зброєю по росії.

Фото із сайту euronews.com.

Любителька путіна Ле Пен програла на виборах Макрону

Другий тур парламентських виборів у Франції закінчився сенсацією: перемогли не праві, а – ліві

7 липня у Франції відбулося голосування на другому турі позачергових парламентських виборів, за підсумками якого буде розподілено 577 місць у нижній палаті Національної асамблеї країни.

Результати голосування у другому турі виявилися прямо протилежними тому, як відбувся перший тур. Відповідно, повністю не виправдалися попередні політичні прогнози. Французькі ліві піднялися з другого місця на перше, натомість праві та ультраправі Марін Ле Пен опустилися з першої позиції на третю, другими ж йдуть центристи чинного президента Емманюеля Макрона.

Реклама Google

Хто переміг у другому турі:

Перша трійка, за даними екзитполу IPSOS-TALAN, на яке посилається суспільний мовник FranceInfo, виглядає наступним чином:

1) Лівий «Новий народний фронт» отримує від 172 до 192 депутатських місць.

2) Центристи з об'єднання «Разом» («Громадяни разом») Макрона – від 150 до 170 місць,

3) Праве «Національне об'єднання» Ле Пен – 132–152 місця.

«Республіканці» матимуть 57 до 67 місць.

Як зазначають французькі політологи, не виключено, що майбутня парламентська коаліція (а це щонайменше 289 мандатів) буде лівоцентристською та пропрезидентською.

Лідер «Нескореної Франції» з альянсу лівих  Жан-Люк Меланшон вже заявив, що президент Емманюель Макрон повинен запросити «Новий народний фронт» керувати країною».

Читайте також: Прихильниці путіна Марін Ле Пен не сподобалась заява футболіста Кіліана Мбаппе.

Telegram Channel