Курси НБУ $ 40.54 € 43.86
І не треба нам тих «зірок»: Україна другим складом здобула путівку в еліту волейболу

Тепер «зірковий» 27-річний Олег Плотницький (на фото – внизу праворуч) сам проситиметься в Рауля Лосано зіграти за національну збірну. Але чи потрібен він тепер йому?

Фотоколаж із сайту obozrevatel.com.

І не треба нам тих «зірок»: Україна другим складом здобула путівку в еліту волейболу

Навіть граючи без найсильніших гравців, «синьо-жовті» під керівництвом 67-річного аргентинського наставника Рауля Лосано виграли путівку до ТОП-Ліги

Чоловіки виборювали це право в китайському місті Ліньї. У фіналі господарі майданчика зустрічалися зі збірною Бельгії і здобули перемогу з рахунком – 3:1. Разом із золотими нагородами волейболісти Китаю вибороли путівку до Ліги націй.

А ось ще одне місце до ТОП-Ліги здобула збірна України, яка теж грала на цьому турнірі і посіла 4 місце. Але у зв'язку з тим, що Ліга націй розширюється з 16 до 18 команд, наша команда вперше у своїй історії теж відібралася на найпрестижніший щорічний комерційний турнір завдяки високому рейтингу у світовій класифікації.

Кубок претендентів ФІВБ. Чоловіки. Ліньї (Китай). 7 липня.

Фінал. Китай – Бельгія – 3:1 (25:20, 25:20, 22:25, 25:22).

Матч за 3 місце: Україна – Єгипет – 2:3 (25:21, 20:25, 25:20, 17:25, 13:15).

В ¼ фіналу Україна перемогла Чилі – 3:1 (20:25, 25:23, 25:19, 25:19), а у півфіналі поступилася Бельгії, хоча й вела у рахунку – 2:0 – 2:3 (25:21, 25:20, 15:25, 21:25, 11:15).

У жіночому фіналі у столиці Філіппін Манілі збірна Чехії перемогла Пуерто-Ріко – 3:1. А в матчі за 3 місце волейболістки В'єтнаму з таким самим рахунком завдали поразки команді Бельгії, інформує sport.ua.

Реклама Google

І ось як виглядають склади Ліги націй 2025 року:

Чоловіки (18 збірних):

Франція, Японія, Польща, Словенія, Італія, Канада, Бразилія, Аргентина, Куба, Сербія, Німеччина, США, Нідерланди, Болгарія, Іран, Туреччина, Китай, Україна.

Жінки (18 збірних):

Італія, Японія, Польща, Бразилія, Китай, Туреччина, США, Таїланд, Нідерланди, Канада, Домініканська Республіка, Сербія, Німеччина, Франція, Південна Корея, Болгарія, Чехія, Бельгія.

Пряма мова

Рауль Лосано. Фото із сайту sport.ua.
Рауль Лосано. Фото із сайту sport.ua.

 Рауль ЛОСАНО, 67-річний аргентинський спеціаліст, головний тренер національної збірної України з волейболу, про демарш «зірочок» головної команди, які відмовилися приїжджати у збірну (і без них з оновленим складом Україна під керівництвом південноамериканця нещодавно виграла «Золоту Євролігу», а днями – і путівку до Ліги елітної Ліги націй. – Ред.): 

«Чесно кажучи, для мене це був справжній шок – відмовлятися грати за національну збірну. Я був упевнений, що таке неможливо в принципі, а в країні, яка третій рік перебуває в стані війни, – і поготів. Адже я приїхав сюди, щоб допомогти українцям, щоб ще більше підняти престиж цієї країни на міжнародній арені. І раптом – таке…».

Читайте також: І без «зіркових хлопчиків» Україна вдруге в історії виграла Золоту Євролігу!.

Telegram Channel