Курси НБУ $ 40.54 € 43.86
Скільки коштує утримання луцьких фонтанів

Утримання залежить від погодних умов та як часто їх вмикають, каже директор.

Фото: Таблоїд Волині.

Скільки коштує утримання луцьких фонтанів

Балансоутримувачами п'ятьох фонтанів є комунальне підприємство «Луцькводоканал»

Розташовані ці архітектурні споруди на вулиці Лесі Українки, на театральному майдані, у Центральному парку, на майдані Грушевського та на проспекті Волі.

Про це пише Суспільне Луцьк

Зі слів директора підприємства Віктора Гуменюка, раніше на утримання фонтанів виділяли гроші з міського бюджету. Сьогодні ситуація змінилася та міських коштів підприємство не бере. Насамперед це пов'язано з війною.

«Підприємство власним коштом утримує фонтани. На тарифі це ніяким чином не позначається. У нас є ряд платних послуг, які ми надаємо юридичним особам. Там присутня певна прибутковість і ми за її рахунок перекриваємо роботу фонтанів», – каже Віктор Гуменюк.

Зі слів керівника, приблизна мінімальна вартість утримання та обслуговування становить 150-180 тисяч гривень в місяць. Це залежить від погодних умов та як часто ними користуються.

«Фонтани ми вмикаємо на замовлення департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради. У вихідні та святкові дні, а також коли температура повітря вища 25 градусів та у місті немає днів жалоби», – каже Віктор Гуменюк.

У зв'язку з обстрілами РФ енергетичних об'єктів в Україні, фонтан на Театральному майдані з підсвіткою, працює також в режимі економії. Через повномасштабне вторгнення, у ньому не вмикають музику.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Рівень довіри до Зеленського в Україні знизився з 69% до 54%

Реклама Google

Telegram Channel