Курси НБУ $ 40.70 € 44.08
Міжнародна організація допоможе комунальному підприємству одного з міст Волині

Договір про взаєморозуміння - запорука успішної справи

Фото сайту КП "Нововолинськводоканал"

Міжнародна організація допоможе комунальному підприємству одного з міст Волині

В КП «Нововолинськводоканал» використовуватимуть енергію сонця

Про те, що в рамках проєкту, який фінансується міжнародною організацією  UNICEF, у ряді громад Володимирського району на об’єктах соціального призначення встановлені сонячні електростанції, які значно здешевлюють витрати на електроенергію, ми вже повідомляли. 

Одна з останніх, стратегічно важливих, локацій – КП «Нововолинськводоканал».

Там, зокрема, сонячні електростанції з установками зберігання енергії будуть встановлені на двох водозаборах та на території міських очисних споруд.

Загальна проєктна потужність їх становитиме 900 кВт, установок зберігання енергії (energy storage) - 230 МВт∙год.

Сонячні електростанції суттєво зменшать фінансове навантаження на водоканал, який купуватиме менше електроенергії із мережі, що дуже важливо в кризовий для підприємства період. Фінансування проєкту буде здійснюватися UNICEF у вигляді безповоротного гранту.

За попередніми розрахунками, СЕС дозволять зекономити за рік майже  7 млн грн, за весь період експлуатації – сума становитиме 170 млн грн.

Реалізація цього проєкту стала можливою завдяки сприянню народного депутата України, уродженця села  Литовеж, Андрія Геруса, який свого часу закінчив Нововолинський обласний ліцей – інтернат. 

Днями на місці розташування майбутніх сонячних електростанцій побували представники UNICEF, перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко та народний депутат Андрій Герус.

Під час зустрічі між КП «Нововолинськводоканал» та UNICEF було підписано Меморандум про взаєморозуміння. Відтак, ця авторитетна міжнародна структура надаватиме допомогу в доступі до якісної питної води  жителям Нововолинської громади.

Роксолана ВИШНЕВИЧ

Читайте також:У Луцьку вперше встановили сонячні панелі на світлофорі 

Реклама Google

Telegram Channel