Курси НБУ $ 40.54 € 43.86
Російські ракети у Києві вразили корпус лікарні, де перебували тяжкохворі діти (Відео)

Наразі люди вже допомагають розбирати завали на місці пошкодженої будівлі "Охматдиту" в Шевченківському районі.

Фото: Фейсбук.

Російські ракети у Києві вразили корпус лікарні, де перебували тяжкохворі діти (Відео)

У Києві рашисти влучили у приміщення дитячої лікарні «Охматдит»

Попередньо, пошкоджене токсикологічне відділення медзакладу, є поранені. 

Столичний голова Віталій Кличко зазначив, що пацієнтів дитячої лікарні евакуюють в комунальні лікарні міста.

«Росія не може не знати, куди летять її ракети, і повинна сповна відповісти за всі свої злочини: проти людей, проти дітей, проти людяності загалом», — відреагував президент Володимир Зеленський.

Охмадит – це більше, ніж лікарня, це – серце української медицини, символ надії для тисяч сімей з усієї України, місце, де життя маленьких пацієнтів стоїть на першому місці. Сьогодні цей символ став мішенню жорстокої атаки, яка вразила не тільки будівлю, але й наші серця. 

Будівля зазнала значних пошкоджень, медичне обладнання зруйновано, а персонал і пацієнти опинилися під загрозою. Чимало постраждалих дітей, мам та лікарів. Найстрашніше, що під завалами залишаються діти.

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко сказав: «Сьогоднішній ранок вчергове довів, що росія – країна терористів та виродків. Десятки ракет по містах у годину-пік. Удар по найбільшій дитячій лікарні країни.

На цю мить відомо про 7 загиблих та 25 постраждалих внаслідок атаки по Києву. Наші служби на місцях роблять усе, щоб врятувати з-під завалів і надати допомогу людям.

Також росіяни завдали удару по Дніпру, Кривому Рогу, Донеччині. Загалом внаслідок ранкової атаки рф по Україні загинуло близько 20 людей, близько півсотні - поранено.

Рятувальники, поліцейські, кінологи, вибухотехніки, психологи - усі наші служби із залученням інженерної техніки працюватимуть безперервно, поки не завершать пошуково-рятувальні роботи. Ми вже облаштовуємо пункти психологічної допомоги, працюють групи слідчих, які фіксують ці злочини. Кожен, хто потребує допомоги, може звернутися до будь-якого працівника системи МВС».

Наразі люди вже допомагають розбирати завали на місці пошкодженої будівлі «Охматдиту» в Шевченківському районі.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: росія атакує Київ ракетами: є влучання в дитячий медзаклад.

Реклама Google

Telegram Channel