Курси НБУ $ 40.70 € 44.08
Волинянин разом зі спільниками планував втечу з України через річку Тису

Коло осіб, причетних до організації незаконного переправлення чоловіків, наразі встановлюється.

Фото: Фейсбук.

Волинянин разом зі спільниками планував втечу з України через річку Тису

Впродовж минулої доби на Закарпатті прикордонники Мукачівського загону зупинили поблизу Тиси сімох «водолазів»

Вплав через річку Тиса планували потрапити до сусідньої Румунії троє закарпатців та жителі Тернопільщини, Волині, Харківщини і Київщини.

Ппро це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

Трьох спритників затримали прикордонні наряди відділу «Тячів», ще трьох - військовослужбовці відділення «Грушово» і одного порушника затримав наряд від відділення прикордонної служби «Солотвино».

Незважаючи на неодноразові застереження щодо небезпеки, яка чатує на бажаючих подолати гірську річку, її примхливого характеру, стрімкої та холодної течії тощо – відчайдухів, які вірять у те, що зможуть її подолати, на сьогоднішній день є ще досить багато. Більше того, за сприяння у спробі незаконного перетину річкою, правопорушники готові віддавати переправникам від 4 до 12 тисяч доларів. Щоправда самі переправники зовсім не переймаються безпекою тих, хто їм заплатив. Частіше за все усі спроби перепливання Тиси закінчуються трагічно.

Лише від початку 2024 року по обидва береги українсько-румунського та українсько-угорського кордону на ділянці відповідальності Мукачівського прикордонного загону було виявлено тіла 15 потопельників. Деякі з них мали ознаки довготривалого перебування у воді.

Стосовно «водолазів», яких затримали минулої доби складено протоколи про адмінправопорушення, передбачені ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України», крім того стосовно порушників, які ігнорували законні вимоги прикордонних нарядів і намагалися втекти, складено протоколи за ст.185-10 «Злісна непокора законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця або працівника Державної прикордонної служби України або члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону».

Справи скеровано до суду.

Коло осіб, причетних до організації незаконного переправлення чоловіків, наразі встановлюється.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У Луцьку затримали чоловіка, причетного до вибуху.

[[BANNER]

Telegram Channel