Курси НБУ $ 40.70 € 44.08
У Луцьку презентували виставу, створену дітьми

Презентація вистави «Найцінніший скарб» відбулася учора, 7 липня.

Фото: Фейсбук.

У Луцьку презентували виставу, створену дітьми

У Волинський академічний обласний театр ляльок завершилася «Лялькова майстерня для дітей з інвалідністю і без»

Основна мета проєкту – відновлення і підтримка психічного та ментального здоров’я українських дітей та дорослих, що постраждали у війні з росією (в Україні та за її межами), через мистецькі практики.

Про це інформують у Волинській ОВА. 

Зокрема, щодня впродовж семи днів проводили заняття з лялькотерапії та акторські тренінги. Окрім того, діти мали можливість власноруч створювати ляльки, які стали героями майбутньої вистави. Між іншим, сценарій до неї також написали учасники лялькової майстерні.

Усе це відбулося під керівництвом психологів, терапевтів, художників, акторів та волонтерів.

Презентація вистави «Найцінніший скарб» відбулася учора, 7 липня.

«На сцені ожили унікальні герої, створені дитячою уявою. Кожен із них володів особливою суперсилою, яка служила на благо інших. Ці лялькові персонажі стали втіленням щирості, сміливості та віри у власні можливості, – зазначив керівник Волинського театру ляльок Вадим Хаїнський. – Вистава «Найцінніший скарб» нагадує нам, що справжні скарби не ховаються під землею, а сяють у наших серцях, коли ми робимо добро та допомагаємо ближнім».

Слід додати, що лялькова майстерня для дітей з інвалідністю та без проходила в рамках проєкту «Інклюзивні мистецькі практики для підтримки ментального здоров'я дітей та дорослих під час війни», який реалізує ГО «Лабораторія змін» у партнерстві з Волинський академічний обласний театр ляльок за підтримки Український культурний фонд в межах грантової програми «Культура без барʼєрів».

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Діти з громади на Волині поїхали на відпочинок у Польщу.

Реклама Google

Telegram Channel