Курси НБУ $ 40.70 € 44.08
Порошенко в ефірі Sky News: путін терорист, а росія – терористична держава

Волинь-нова

Порошенко в ефірі Sky News: путін терорист, а росія – терористична держава

Петро Порошенко в ефірі британського телеканалу Sky News закликав міжнародну спільноту визнати путіна злочинцем, а російський режим – терористичним

Порошенко зазначив: масована ракетна атака на дитячі лікарні та інші цивільні обʼєкти напередодні саміту НАТО у Вашингтоні – це чіткий меседж путіна, що він не планує зупиняти свою агресію. 

«Сьогодні катастрофічний день. По всій Україні ми вже втратили 31 людину. І рятувальні роботи не закінчуються, постраждалих понад 100, важко поранених. Ціна, яку Україна платить щодня, катастрофічна. Це демонструє, наскільки путін готовий до припинення вогню, до миру. Тож мій заклик – не вірте путіну», – сказав Порошенко. 

 

 Він також зауважив, що будь-які спроби зволікати із запрошенням України до НАТО загрожують глобальній безпеці.  

«Ми маємо винести з цього уроки. Тому що не тільки найбільша і найсучасніша дитяча лікарня, Охматдит була атакована. Але й дитяча лікарня в іншій частині Києва теж була обстріляна ракетами. У нас є поранені та вбиті діти. Це і є символом того, як воює росія», – констатує Порошенко. 

«У цій ситуації ми все ще чекаємо запрошення до НАТО.  Ми чекаємо повного постачання F-16, тому що це – ефективний спосіб боротьби з росією. Це ракети ППО, якими ми захищаємо цивільних, ми захищаємо дітей.  А сьогодні, тільки сьогодні, по Україні було випущено 38 російських ракет. І 30 з них наша оборона знищила. Я можу вам гарантувати, що якщо ми будемо використовувати ізраїльський досвід, коли загальна коаліція буде захищати, закривати небо над Україною, це буде найефективніший спосіб боротьби. А якщо ми прагнемо миру, безпеки та стабільності, Україна має бути в НАТО. Якщо ми дуже прагнемо миру», – наголосив Порошенко. 

«За результатами саміту НАТО нам потрібне одне єдине слово, ми чекаємо. Це слово «запрошення».  І це безперечно в інтересах усіх держав-членів НАТО. Бо зараз Україна, бійці українських Збройних сил, безумовно, боряться за всю Європу. І якщо ви хочете миру, будь ласка, відкрийте двері НАТО для України», – говорить Порошенко. 

Він також закликав зняти всі обмеження для ЗСУ на удари по військових цілях в росії. «Це надзвичайно важливо від саміту НАТО: надайте протиповітряну оборону, ракети Петріот, ракети великої дальності без будь-яких обмежень для України, тому що росія не має обмежень. У путіна  немає меж. Ця атака на дитячу лікарню є лише новим доказом того, що росія є терористичною державою, і ми повинні ставитися до них як до терористів. Ми маємо бути надзвичайно ефективними, інакше токсична російська терористична небезпека пошириться спочатку на континенті, а потім у всьому світі», – резюмує пʼятий Президент. 

Реклама Google

Telegram Channel