Курси НБУ $ 40.70 € 44.08
У Луцьку презентували виставу, створену дітьми

Презентація вистави «Найцінніший скарб» відбулася 7 липня.

Фото Волинська обласна рада.

У Луцьку презентували виставу, створену дітьми

У Волинському академічному обласному театрі ляльок завершилася «Лялькова майстерня для дітей з інвалідністю і без»

Основна мета проєкту – відновлення і підтримка психічного та ментального здоров’я українських дітей та дорослих, що постраждали у війні з росією (в Україні та за її межами), через мистецькі практики.

 

 Зокрема, щодня впродовж семи днів проводили заняття з лялькотерапії та акторські тренінги. Окрім того, діти мали можливість власноруч створювати ляльки, які стали героями майбутньої вистави. Між іншим, сценарій до неї також написали учасники лялькової майстерні, інформують в обласній раді.

 

 Усе це відбулося під керівництвом психологів, терапевтів, художників, акторів та волонтерів.

Презентація вистави «Найцінніший скарб» відбулася учора, 7 липня.

 

 «На сцені ожили унікальні герої, створені дитячою уявою. Кожен із них володів особливою суперсилою, яка служила на благо інших. Ці лялькові персонажі стали втіленням щирості, сміливості та віри у власні можливості, – зазначив керівник Волинського театру ляльок Вадим Хаїнський. – Вистава «Найцінніший скарб» нагадує нам, що справжні скарби не ховаються під землею, а сяють у наших серцях, коли ми робимо добро та допомагаємо ближнім».

 

 Слід додати, що лялькова майстерня для дітей з інвалідністю та без проходила в рамках проєкту «Інклюзивні мистецькі практики для підтримки ментального здоров'я дітей та дорослих під час війни», який реалізує ГО «Лабораторія змін» у партнерстві з Волинський академічний обласний театр ляльок за підтримки Український культурний фонд в межах грантової програми «Культура без барʼєрів».

 

 

Реклама Google

Telegram Channel