Курси НБУ $ 41.01 € 44.73
Друг Коломойського утік в Європу через Волинь

У справі олігарха Ігоря Коломойського про незаконне виведення грошей із «Приватбанку» його багаторічний партнер Геннадій Боголюбов для слідства мав би бути якщо не співучасником, то ключовим свідком, але опинився поза усіма процесами.

Фотоколаж із сайту espreso.tv.

Друг Коломойського утік в Європу через Волинь

«Цапом-відбувайлом» поки що зробили прикордонника, якого звинувачують у сприянні втечі

Хоча всі прекрасно розуміють, що цьому точно не заперечувала нинішня влада. Яка, як відомо, і стала владою, завдяки таким олігархам як Ігор Коломойський і його права рука Геннадій Боголюбов.

Хто винен? Прикордонник!

Видання «Українська правда» заявило, що ексспіввласник групи «Приват» Геннадій Боголюбов незаконно виїхав з України до Австрії за підробленими документами. Про це видання повідомило з посиланням на джерела в Офісі генпрокурора та в бізнесових колах.

Зазначається, що Боголюбов покинув Україну в ніч на 24 червня поїздом «Київ – Хельм», який рухається через волинські Ківерці, Ковель і Любомль. Раніше ця інформація з’явилася у соцмережах. А як відомо, Волинню в нас володіє народний депутат і водночас олігарх  Ігор Палиця – наближений до Ігоря Коломойського. Тому, напрошується здогад, чому саме рідну неньку Україну пан Боголюбов покидав не через, скажімо, Чоп, а саме через «Волинь мою, красу мою».

Причиною виїзду Боголюбова називають те, що Бюро економічної безпеки України готує йому підозру в справі «ПриватБанку».

Співрозмовники видання стверджують, що Боголюбов виїхав з країни з підробленими документами, але у Польщу в’їхав за особистими. Наразі бізнесмен перебуває в Австрії.

Також, за даними джерел, 6 липня взяли під варту прикордонника, який забезпечив Боголюбову виїзд. У мережі жартують, що за 1 мільйон доларів можна пару років й відсидіти за гратами...

«Мав законне право: 62 роки і 5 неповнолітніх дітей»

У пресслужбі Геннадія Боголюбова заявили, що він виїхав з України на законних підставах. У бізнесмена нагадали, що в умовах воєнного стану з України можна виїжджати чоловікам віком від 60 років, а також тим, хто утримує трьох і більше неповнолітніх дітей.

Боголюбову зараз 62 роки і він має 7 дітей, 5 з яких – неповнолітні.

Реклама Google

Крім того, у пресслужбі Боголюбова наголосили на відсутності будь-яких судових обмежень, які б забороняли йому перетинати кордон. У Боголюбова зазначили, що за час повномасштабної війни він кілька разів перетинав кордон на законних підставах.

За словами представників бізнесмена, прикордонники України та Польщі не мали підстав не пропустити його, оскільки законно виїхав із України потягом «Київ – Хельм».

Добре, але раз він такий «білий і пухнастий», то чому не планує повертатися назад в Україну?

Адже, за джерелами видання ZN.UA, співвласник «групи Приват» і партнер замкненого в СІЗО СБУ Ігоря Коломойського Геннадій Боголюбов, залишив Україну за підробленими документами, аби попросити політичний притулок у Великій Британії.

Пан Боголюбов планує надати розголосу інформацію про пропозицію хабаря у розмірі 100 млн дол. в обмін на «не відкриття» кримінальних проваджень проти нього в Україні. Чи є у нього докази цього факту – невідомо, але джерела ZN.UA підтверджують, що пропозиція пану Боголюбову дійсно надходила.

Довідково:

Боголюбов – український підприємець, мільярдер. Співзасновник і співвласник групи «Приват». Оскільки бізнесмену 62 роки, він не підлягає мобілізації та забороні на виїзд через це.

Після націоналізації «ПриватБанку» Боголюбов разом із Коломойським став об’єктом численних юридичних розслідувань, пов’язаних з виведенням коштів з банку та іншими фінансовими махінаціями.

Читайте також: У росії помер брат радника голови Офісу Президента України Михайла Подоляка, який нібито працював на розвідку путіна.

Telegram Channel