Курси НБУ $ 41.01 € 44.73
Ще пів сотні дітей з Волині вирушили на двотижневі вакації до Польщі

Польські партнери підготували для дітей насичену і пізнавальну програму.

Фото: Фейсбук.

Ще пів сотні дітей з Волині вирушили на двотижневі вакації до Польщі

У подорож школярів провели батьки, голова Волиньради Григорій Недопад та депутатка обласної ради Ольга Омелько

Двотижневий відпочинок для дітей Колодяжненської громади з родин військовослужбовців і малозабезпечених сімей, учнів Княгининівського ліцею, чиї батьки захищають країну, а також ліцеїстів, які мають успіхи у вивченні польської, організувало Сілезьке регіональне відділення Товариства друзів дітей. З громадою та ліцеєм ця організація упродовж двох років співпрацює у рамках підписаного меморандуму, надаючи усебічну гуманітарну підтримку, розвиваючи контакти між дітьми та освітніми установами Волині й Сілезії.

Про це повідомляють у Волинській обласній раді. 

Директорка Княгининівського ліцею, депутатка обласної ради Ольга Омелько розповіла, що польські партнери підготували для дітей насичену і пізнавальну програму. Тиждень малі волиняни проведуть у Варшаві, де відвідають найвідоміші туристичні локації: Старе місто, Королівський замок, а також Палац президента, науковий центр Коперника, сад на даху бібліотеки Варшавського університету, Саський парк і бульвари Вісли. Ще тиждень діти розважатимуться у мальовничих передмістях Калет, заплановані велоподорожі, лісові мандрівки, озерний відпочинок та усілякі активності.

Голова обласної ради Григорій Недопад побажав дітям набратися сил і вражень. Він також висловив вдячність команді Сілезького регіонального відділення Товариства друзів дітей та особисто його керівникові Яну Вєсьолеку за допомогу: «Минулоріч понад півтори сотні наших дітей у три зміни мали можливість відволіктися від важкого сьогодення, отримати психологічну розрядку і якісний відпочинок. Окрім того практично від початку великої війни організація надіслала десятки тонн гуманітарних вантажів на підтримку освітніх установ, військових, переселенців та мешканців деокупованих територій. Ми надзвичайно цінуємо цей вияв доброї волі та солідарності».

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Діти з громади на Волині поїхали на відпочинок у Польщу.

Реклама Google

Telegram Channel