Курси НБУ $ 41.01 € 44.73
Луцький кликун на В’їзній вежі замку Любарта виконав «Останню колискову для загиблих дітей» – і заплакав

«Прийшли люди послухати – і хотілось зіграти якнайкраще», – каже Андрій Єдинак.

Фото Світлани ЗОЗУЛІ, volyn.com.ua.

Луцький кликун на В’їзній вежі замку Любарта виконав «Останню колискову для загиблих дітей» – і заплакав

В обласному центрі Волині у пам'ять про загиблих малят внаслідок російської ракетної атаки прозвучала мелодія «Котику сіренький»

У пам’ять про дітей, які загинули внаслідок російської ракетної атаки 8 липня, луцький кликун виконав «Останну колискову» – мелодію пісні «Котику сіренький».

Ритуал сурмління відбувся на В’їзній вежі Луцького замку. Про це розповіла «Суспільному Луцьк» начальниця управління туризму та промоції міста Катерина Мойсіюк-Теліпська.

«Кожна українська дитина чула мамину пісню і мені, здається, що це – одна із найпопулярніших колискових. Луцький кликун позапланово виконав колискову «Котику сіренький» у пам’ять про загиблих дітей», – розповіла Катерина Мойсіюк.

Вперше виконував цю пісню луцький кликун Андрій Єдинак. З його слів, було важко, бо було хвилювання.

«Напевно по звуку це відчувалось. Все-таки це велика відповідальність. Прийшли люди послухати і хотілось зіграти якнайкраще», – розповів Андрій Єдинак.

Турист із Києва Андрій Бутенко прийшов послухати «Останню колискову» у виконанні луцького кликуна. Каже, що його це виконання розчулило.

«Я думаю, що це – символічні речі, які мають об’єднувати націю. Коли пан Андрій закінчив виконувати, то він плакав. І плакали усі, хто був тут на даху. Десятки загиблих вчора і сотні загиблих на фронті щодня – це та плата за свободу, яку несе український народ», – каже чоловік.

Відео – «Суспільне Луцьк»:

Як відомо, 8 липня 2024 року внаслідок масованого ракетного обстрілу Києва армією рф загинули 4 дітей. Усіх дістали з-під завалів будинку на Сирці: дві дівчинки віком 8 та 14 років, а також 2 хлопчики віком 8 та 10 років. Поранення різного ступеня тяжкості отримали 10 дітей віком від 2 до 17 років.

Читайте також: У Києві невідомі принесли отруєну питну воду до «Охматдиту».

Реклама Google

Telegram Channel