Курси НБУ $ 41.01 € 44.73
Скільки триватиме війна за прогнозами НАТО

Невідомо, чого чекати від росії, і як довго вона буде готова жити в подібних економічних умовах.

Фото: ілюстративне/фейсбук.

Скільки триватиме війна за прогнозами НАТО

Росія зможе витримувати життя в умовах воєнної економіки мінімум 3-4 роки, тому союзники України зосереджені на забезпечуванні Києва у довгостроковій перспективі

Про це заявив у ході саміту НАТО у Вашингтоні високопосадовець альянсу. «Зрештою, ми всі маємо бути готові продовжувати підтримувати Україну навіть після 2025 року. Ми всі дуже добре розуміємо, і, як ми вже говорили протягом тривалого часу, це не конфлікт, який незабаром закінчиться. Він потребуватиме цілеспрямованих зусиль».

Про це повідомляє Голос Америки.  

Оцінюючи здатність росії сприймати рішення влади про перехід економіки на воєнні рейки, посадовець НАТО зауважив – довгострокові наслідки будуть відчутними та значними.

Вільям Кортні, старший науковий співробітник в американському аналітичному центрі RAND Corporation і колишній посол США у Казахстані та Грузії зауважив: невідомо, чого чекати від росії, і як довго вона буде готова жити в таких умовах.

Експерт нагадав: «Якщо подивитеся на війну, яку Радянський Союз вів проти Афганістану у 1980-х роках, то на півдорозі війни в москві відбулася лібералізація, змінився режим, з приходом до влади Горбачова. Він був сповнений рішучості зменшити військове навантаження на економіку та все суспільство».

Стосовно намірів НАТО, зокрема, практичного результату для України від створення командного пункту у німецькому Вісбадені, високопосадовець альянсу прокоментував:

«Разом з оборонно-промисловими зобов'язаннями це забезпечує стабільні джерела підтримки України. Це механізм координації, за допомогою якого ми гарантуватимемо, що Україна отримає те, що їй потрібно, коли їй це потрібно, і забезпечуємо певну підзвітність, оскільки всі ми знаємо, що існує довгий список обіцянок, а те, що насправді з’являється на полі бою, часто відрізняється від озвученого».

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: До Луцька повертається літературний фестиваль «Фронтера»

Реклама Google

Telegram Channel