Курси НБУ $ 41.01 € 44.73
У громаді на Волині місцеву лікарню обладнають сонячними електростанціями

Реалізація проєкту дасть можливість задовольнити до 70% потреб лікарні.

Фото ілюстративне / facebook.com.

У громаді на Волині місцеву лікарню обладнають сонячними електростанціями

Під час візиту у Нововолинську громаду, Перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко та народний депутат Андрій Герус разом з міським головою Борисом Карпусом побували у Нововолинській центральній міській лікарні

З головним лікарем Олегом Шипеликом вони спілкувалися про встановлення сонячних електростанцій з накопичувачами.

Про це повідомляє Нововолинська міська рада.

В межах проєкту GIZ «Відновлювана енергетика для стійкої України», на даху пологового корпусу заплановано обладнати СЕС, потужністю 20 кВт. А за проєктом Європейської комісії та італійської компанії Enel «Промінь надії», а на даху семиповерхового хірургічно-травматологічного корпусу мають намір встановити обладнання потужністю 120 кВт.

Реалізація проєкту дасть можливість задовольнити до 70% потреб лікарні. За рік громада зможе економити на оплаті електроенергії близько 1,4 млн грн. За 25 років експлуатації СЕС – близько 35 млн грн. Крім економії фінансів, СЕС з накопичувачами забезпечать безперервне надання медичних послуг пацієнтам під час відключень електроенергії.

Також під час візиту у Нововолинську ЦМЛ делегація оглянула рентген-операційний блок, де нещодавно встановили ангіограф – прилад для лікування пацієнтів з інфарктами.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Волинянам пропонують зробити перші кроки в кіноіндустрії.

Реклама Google

Telegram Channel