Курси НБУ $ 41.01 € 44.73
Щоб зламати волю українців, росіяни вбивають наших дітей

Жахливі кадри чергового воєнного злочину росії облетіли усі світові ЗМІ. Також усі побачили кадри, як українці поспішають один одному на допомогу і розбирають завали…

Фото – ДСНС Києва.

Щоб зламати волю українців, росіяни вбивають наших дітей

Невже світ проковтне і цей кривавий злочин: москва вцілила ракетою по найбільшій дитячій лікарні України – «Охматдит», яка розташована в густозаселеному центральному районі Києва

У спеціалістів фактично нема сумнівів, що це був прицільний удар, а не українська ракета ППО, як заявляє міноборони рф, адже є неспростовні відеокадри прильоту російської ракети Х-101, знайдено її залишки. Хоч ми маємо чітко розуміти: росія винна абсолютно у всіх смертях вже через самий факт розв’язання війни та обстрілу сіл та міст – і не має значення, сталися вони через осколки чи від прямого влучання.

Цинічна атака відбулася 8 липня, в понеділок, – цей день назвали чорним. Адже зранку та вдень москва завдала масованого удару по Києву, Дніпру, Кривому Рогу та інших містах. Усього було запущено 38 ракет найрізноманітніших модифікацій. Ця атака виявилась однією з найбільших і найважчих за наслідками з початку року. І найбільш цинічною, бо ціллю рашисти обрали велику дитячу лікарню в серці столиці. Мета – очевидна: посіяти паніку, страх та зневіру.

У цей день в Україні внаслідок російського ракетного обстрілу щонайменше 38 людей загинули, серед них – четверо дітей. І 170 зазнали поранень, зокрема 13 дітей. У Києві – 27 загиблих і 117 поранених, у Кривому Розі – 10 загиблих і 48 поранених, у Дніпрі – 1 загиблий і 12 поранених.

Військові кажуть, що ракети летіли на надмалій висоті у 50 метрів, їх було вкрай складно збити. Попри це воїнам ППО вдалося знешкодити 30 ракет.

У Києві під удар, крім приміщення «Охматдиту», потрапив житловий будинок, з-під завалів якого витягнули тіла двох дітей, 9 та 11 років, та їхньої матері. Також унаслідок атаки було пошкоджено приватний медичний заклад, де – семеро загиблих: 5 лікарів та двоє пацієнтів.

У момент атаки в «Охмат­диті», де перебувало 600 пацієнтів і стільки ж лікарів, якраз тривали три хірургічні операції на серці. На щастя, усіх пацієнтів вдалося врятувати. Однак у лікарні загинуло двоє медиків і майже 50 людей постраждали. Пошкоджено чотири лікувальні та один адміністративний корпус.

 Ціллю рашисти обрали велику дитячу лікарню в серці столиці. Мета – очевидна: посіяти паніку, страх та зневіру. 

Серед загиблих – 30-річна лікарка родом зі Львова Світлана Лук’янчук.  За словами мера Андрія Садового, вона була сиротою, тож її вихованням займалася рідна тітка. В лікарні «Охматдит» працювала дитячим нефрологом. Вбиту росіянами молоду лікарку поховають у Львові.

Жахливі кадри чергового воєнного злочину росії облетіли усі світові ЗМІ. Також усі побачили кадри, як українці розбирають завали (серед добровольців, які працювали, був і поранений ветеран із протезом на нозі Артем Грот), як несуть необхідні речі. У цей день різко підскочила кількість зібраних для ЗСУ коштів – на помсту. Бійці з фронту показують фото, де на снарядах написано «За «Охматдит». На жорстоке залякування українці, попри втому, відповіли згуртованістю та люттю.

…А на Вімблдоні українська тенісистка Еліна Світоліна вдягла чорну стрічку на поєдинок 1/8 фіналу проти китаянки. Українка розгромила суперницю і в інтерв’ю після матчу розплакалася та згадала про російський терор. Їй довго аплодували трибуни. Це – правильна поведінка, адже кожному українцеві, де б він не був, треба використовувати усі можливі майданчики для того, щоб розповідати про злочини терористичної рф. Щоб світ по-справжньому прокинувся і не обмежувався лише «схвильованістю», а став пліч-о-пліч із українцями, які протистоять гігантській імперії зла, протистоять філії пекла на Землі – росії.

І щоб нарешті ЗСУ отримали і далекобійну зброю від союзників, і дозвіл стріляти нею по всій території рф. Бо інакше диявола не спинити. 

Василь РОГУЦЬКИЙ

Читайте також: «Почувши слово «тато», синочок Михасик Героя з Волині дивиться на небо».

Реклама Google
 

Telegram Channel