Курси НБУ $ 41.01 € 44.73
«Під час церемонії я міцно обійняла Ярославу і прошепотіла на вухо, що вона готова до світового рекорду...»

Так високо на планеті Земля серед жінок ще ніхто не стрибав!

Фото із сайту х.com.

«Під час церемонії я міцно обійняла Ярославу і прошепотіла на вухо, що вона готова до світового рекорду...»

Знаменита болгарка Стефка Костадінова зворушливо звернулася до Ярослави Магучіх, яка побила її світовий рекорд через 37 років

7 липня на «Діамантовій лізі» у Парижі 22-річна українка Ярослава Магучіх взяла висоту 2,10 метра, побивши рекорд Стефки Костадінової. У далекому вже 1987-му представниця Болгарії стрибнула на 2,09 метра на чемпіонаті світу в Римі (Італія). Тобто, її рекорд протримався 37 років! Коли Ярослава Магучіх тільки народилася, то «вічному» стрибку Костадінової вже виповнилося 15 літ.

– Я рада, що світовий рекорд у стрибках у висоту серед жінок зараз становить 210 см, – заявила  після фантастичного недільного стрибка  українки Стефка Костадінова, яка зараз є президентом Болгарського олімпійського комітету. – Я була впевнена, що це колись станеться. Досягнення українки Ярослави Магучіх є історичним не лише тому, що воно побило рекорд, який тримався 37 років, а й тому, що ці 210 см доводять, що людські можливості – безмежні, і розвіюють сумніви песимістів із їхніми заявами про те, що деякі рекорди в легкій атлетиці залишаться назавжди.

Ці 210 см доводять, що людські можливості – безмежні, і розвіюють сумніви песимістів із їхніми заявами про те, що деякі рекорди в легкій атлетиці залишаться назавжди.   

Місяць тому я була в Римі серед офіційних осіб, які нагороджували Магучіх після того, як вона виграла європейське золото. Під час церемонії  міцно обійняла Ярославу і прошепотіла їй на вухо, що вона готова до світового рекорду. Ми навіть посміялися, тому що я їй сказала, що на Олімпіаді в Парижі вона могла б стрибнути на 207 см, а потім націлитись – на 210 см. Але вона це зробила тут, прямо в Парижі, незадовго до Олімпіади.

Я ще раз вітаю Ярославу, бажаю їй нових перемог і рекордів, але не перестаю вірити, що колись рекорд знову стане болгарським. Є певний символізм у тому факті, що новина дійшла до мене в Римі, де 37 років тому я стрибнула на 209 см. Тепер Магучіх стрибнула на 210 см у Парижі, де через кілька днів розпочинаються Олімпійські ігри», – сказала 59-річна Костадінова.

Топ-5 результатів в історії жіночих стрибків у висоту:

  1. Ярослава Магучіх (Україна, 2024 рік) – 2,10 м.
  2. Стефка Костадінова (Болгарія, 1987 рік) – 2,09 м.
  3. Стефка Костадінова (Болгарія, 1986 рік) – 2,08 м.
  4. Кайса Берквіст (Швеція, 2006 рік) – 2,08 м.
  5. Бланка Влашич (Хорватія, 2009 рік) – 2,08 м. 
Telegram Channel