Курси НБУ $ 41.01 € 44.73
Журналісти на Волині «обманули» читачів відомою всім народною піснею...

«Несе Галя воду, коромисло гнеться…».

Фото – музей живої історії «Мамаєва Слобода».

Журналісти на Волині «обманули» читачів відомою всім народною піснею...

«Несе Галя воду, коромисло гнеться…»

А далі ви самі проспіваєте твір про «одну малу рослину»: «За нею Іванко, як барвінок в’ється…». Що, не знали цей твір? Та всі знали! То про що ми вас запитували?! Друзі, читайте уважно – і вам відкривається істина. Бо хто багато читає, той… Ви здогадалися. Хоч у нашому випадку можна трохи й перефразувати на: «Хто багато співає…».

Але перед тим, як перейдемо до підсумків першого туру літнього конкурсу, ще раз оголосимо (з уточненням) шістку найсильніших нашого весняного конкурсу, в якому у жовтій майці лідера фінішувала Тетяна Репетило із сонячного козацького села Гуляйполе Звенигородського району Черкаської області, яка «заробила своєю головою» – 1100 гривень (відгадала 11 завдань із 15 запропонованих).

 

 «Гранатобуз із секретом» (підсумки весняного конкурсу):

  1. Тетяна РЕПЕТИЛО (Черкаська область, Звенигородщина) – 11 очок (+2 додаткові бали за найшвидшу відповідь).
  2. Микола МАЇЛО (Житомирська обл., Житомир) – 10 балів (+3).
  3. Василь БОНДАР (Львівська обл., Львів) – 10 (+1).
  4. Ганна ШЕВЧЕНКО (Київська обл., Київ) – 10.
  5. Наталія БЕЛАЯ (Львівська обл., Винники) – 7.
  6. Олександр КРИВЦОВ (Рівненська обл.) – 4 (+2).

А зараз нагадуємо завдання стартового туру літа. Оскільки ми вже оголосили відомий твір, в якому згадується слово-відгадка, то ви вже зрозуміли, що ніхто в нашій вікторині не вимагає «вищої математики» – відповіді, як правило, у вас під ногами, біля очей або над головою – чи в самій вашій розумній «макітрочці» – мегакомп’ютері від Господа Бога. Он прочитайте лишень:

«Гранатобуз із секретом – 1» (Літо-2024)

Сьогодні у гранатобузі ми заховали предмет, яким, якби не війна, ми уже майже не послуговувались. А згадується він в одному відомому всім творі.

Асоціативний ряд із цим предметом: «2+1»; «шури-мури»; одна тварина; одна мала рослина; два популярні імена; «важка атлетика», «легка атлетика», і, звісно – «основа життя».

Що за предмет знаходиться у гранатобузі?

Звісно, тепер усі вже можуть затягнути: «Галю ж, моя Галю, дай води напиться, ти така хороша – дай хоч подивиться…», бо здогадалися, що «важка атлетика» – це «несе Галя воду», а «легка» – «піди та й напийся» чи «прийди – подивися»… Але хто з наших читачів дав правильну відповідь – «Коромисло», ви дізнаєтесь уже із фейсбук-сторінки Грицька Гарбуза (за цим QR-кодом ви можете зайти на неї з будь-якої частини світу), а також на сайті volyn.com.ua.

Нам же час знову вас інтригувати. Тож – поїхали!

«Гранатобуз із секретом – 4» (Літо-2024)

Розпочнемо з Наполеона І Бонапарта (1769–1821). Точніше, з його крилатого вислову: «Найпростіший спосіб дотриматись слова – не давати його». Він і має вас вивести на цей предмет, який був у його часи, та й є у наші. Майже в кожного в оселі. А виведе нас на цей предмет процес, яким часто описують небезпечну тварину в українських казках, а також – рослина, яку можна пов’язати зі знаменитими «земляками» Наполеона і їхнім вбранням. Чи особливе «слово», що вимагає «паспорта», і, звісно, – популярний у нас прийменник. Всі ці асоціації влучно поєднав і передав український народ. Ще задовго до Наполеона І Бонапарта.

Що за предмет захований у гранатобузі?

Слово-відповідь треба надіслати до 22 липня (включно) тільки у вигляді повідомлення на телеграм-номер Грицька Гарбуза: 066 133 86 88, обов’язково вказати після слова-відповіді у дужках ще й своє ім’я, прізвище і регіон, який представляєте (наприклад: «Рекорд» (Ярослава Магучіх, Січеславщина).

Приємних вам пошуків без повітряних тривог!

Читайте також: На Волині розшукується… Тетяна Репетило із Черкащини.

Реклама Google

Telegram Channel