Курси НБУ $ 41.01 € 44.73
До Українського легіону в Польщі подано кілька тисяч заявок

Добровольці будуть надані Україні, як підрозділ із правом повернення до Польщі після проходження ротації.

Фото: ілюстративне/фейсбук.

До Українського легіону в Польщі подано кілька тисяч заявок

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що уже багато громадян зареєструвалися для участі в новому добровольчому військовому підрозділі

«Ми починаємо готувати першу українську бригаду, що складається з добровольців у Польщі. У нас налічується до мільйона українців обох статей. Що цікаво, люди справді хочуть служити і ротувати своїх співвітчизників, але кажуть: ми не хочемо бути відправленими в бій, не будучи належно навченими та екіпірованими», – розповів він на NATO Public Forum у Вашингтоні.

Про це пише Інтерфакс –Україна.

Сікорський зазначив, що вони займуться навчанням та екіпіруванням, а потім добровольці будуть надані Україні, як підрозділ із правом повернення до Польщі після проходження ротації.

«Якби так вчинила кожна європейська країна, в України було б кілька бригад», – заявив міністр.

За словами президента Володимира Зеленського, кожен громадянин України, який вирішить увійти до лав добровольчого легіону, зможе підписати контракт зі Збройними силами.

Зі свого боку міністр оборони Рустем Умеров зазначив, що охочі отримають сучасну підготовку від союзників із Польщі, Литви та інших країн ЄС, а також легіон буде оснащений найкращим обладнанням від українських міжнародних партнерів, що підвищить його ефективність на полі бою.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: На Волині судитимуть шахрайку, яка збирала гроші «на лікування хворої дитини»

Реклама Google

Telegram Channel