Курси НБУ $ 41.01 € 44.73
Луцька громада – серед кращих для перевезень маломобільних груп населення

Так тримати!

Фото: www.lutskrada.gov.ua.

Луцька громада – серед кращих для перевезень маломобільних груп населення

За результатами проведеного Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України аналізу, місто Луцьк – серед кращих прикладів впровадження безбар'єрності у сфері громадського транспорту

Луцька міська територіальна громада здійснює поетапне збільшення парку транспорту для перевезень маломобільних груп населення.

Про це повідомляє Луцька міська рада.

На 16 з 22-х міських маршрутів працюють автобуси, пристосовані для перевезень осіб з інвалідністю.

Наразі перевезення в місті здійснюють 93 автобуси та 41 тролейбус з низькою підлогою та аппареллю. Також наявні 6 великогабаритних автобусів для перевезень дітей у кріслах колісних, що забезпечують довезення дітей до шкіл.

Транспортна безбар'єрність є ключовим аспектом створення інклюзивного суспільства, де кожна людина має рівні можливості для пересування. Доступність громадського транспорту особливо важлива для людей з інвалідністю, людей похилого віку, вагітних жінок та батьків з маленькими дітьми.

Забезпечення безбар'єрності в транспортній сфері передбачає впровадження спеціальних заходів, зокрема, використання низькопідлогових автобусів, тролейбусів та трамваїв, облаштування ліфтів та ескалаторів на шляхах до зупинки, звукові та візуальні інформаційні системи, а також спеціально обладнані місця для пасажирів з інвалідністю.

Крім того, важливою запорукою забезпечення безбар’єрності є навчання персоналу громадського транспорту щодо готовності надати необхідну допомогу маломобільним пасажирам. Завдяки таким заходам громадський транспорт стає доступним для всіх, що сприяє покращенню якості життя та успішній інтеграції усіх членів громади.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: На Волині відкрили публічний простір «Вільна думка» (Фото).

Реклама Google

Telegram Channel