Курси НБУ $ 41.01 € 44.73
Що доброго на волинському озері Добре

Водно-болотна територія озера Доброго характеризується відносно доброю збереженістю.

Фото Національний парк Прип'ять-Стохід.

Що доброго на волинському озері Добре

Серед інших тварин тут живе болотна черепаха

На території національного парку розташоване озеро Добре - заплавного походження. Його площа становить 7,3 га. Середня глибина дорівнює 2,5 м., максимальна – 4,5 м., розповідають в Національному природному парку «Прип’ять-Стохід».

«Водойма живиться поверхневими водами та атмосферними опадами. Основним джерелом живлення – є повеневі води річок Прип’ять і Цир. Береги озера тверді, в основному заболочені.

Тут цікавий збережений тваринний світ. Тут ми можемо зустрітись з болотною черепахою, вужем, гадюкою. Саме їм стало домівкою болото, яке оточує озеро.

Природною їдальнею, місцевим відпочинком озеро Добре є для птахів: диких качок, гусей , сірої чаплі, лелеки, білого лебедя. Та найбільше птаства збирається восени. Численність залежить, звичайно, від кліматичних умов та режиму, які, безперечно, змінюються з року в рік. Не зважаючи на негативний вплив меліорації попередніх років, господарський вплив людини, браконьєрство, водно-болотна територія озера Доброго характеризується відносно доброю збереженістю. Ландшафт виконує екологічну, пізнавальну функцію і має значення для збереження генофонду.

Звичайно, воно потребує більш досконалого дослідження та вивчення. А з нашого боку - охорони та збереження для майбутніх поколінь.

Не даймо зникнути цьому прекрасному куточку Любешівщини!», - йдеться у повідомленні.

Реклама Google

Telegram Channel