Курси НБУ $ 41.01 € 44.73
Що буде з розслідуванням у справі експрокурора Ільницького після його мобілізації?

Отакої: експрокурора зарахували до однієї з піхотних бригад командиром (як офіцера) піхотного взводу.

Фотоколаж із сайту 24tv.ua.

Що буде з розслідуванням у справі експрокурора Ільницького після його мобілізації?

Про це розповіли у Нацполіції

У зв’язку з мобілізацією підозрюваного у підробці документів для виїзду за кордон колишнього прокурора Ростислава Ільницького, згідно з чинним законодавством, вирішується питання щодо зупинення досудового розслідування стосовно нього на час воєнного стану

Про це пише «Українська правда» з посиланням на інформацію від Головного слідчого управління Нацполіції.

У Головному слідчому управлінні нагадали, що слідчим відділом Яворівського районного відділу поліції ГУНП у Львівській області здійснюється досудове розслідування в окремому кримінальному провадженні за трьома частинами статті 358 Кримінального кодексу, а саме щодо підробки документів.

Ільницькому оголосили підозру, а слідчий суддя обрав йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Вирішується питання щодо зупинення досудового розслідування

За даними слідчих, наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Однак у зв’язку з призовом на військову службу під час мобілізації підозрюваного вирішують питання щодо зупинення досудового розслідування на підставі пункту четвертого частини першої статті 280 Кримінального процесуального кодексу України (наявні об’єктивні обставини, що унеможливлюють подальше проведення досудового розслідування в умовах воєнного стану).

Після завершення воєнного стану розслідування мають відновити.

Нещодавно стало відомо, що затриманого експрокурора Ільницького, якого майже рік розшукували за підробку документів, зарахували до однієї з піхотних бригад командиром піхотного взводу. У Львівському ТЦК та СП зазначили, що мобілізований експрокурор має офіцерське звання, але не навчається в академії Сухопутних військ.

Затримання Богдани Москви та Ростислава Ільницького

У п'ятницю, 5 липня, співробітники СБУ у Львові затримали адвокатку Богдану Москву та її зятя, експрокурора Ростислава Ільницького. Жінку підозрюють в організації схеми ухилення від мобілізації.

«У результаті комплексних заходів на Львівщині затримано організаторку оборудки – місцеву адвокатку. Під час обшуків у її будинку затримано також її затя, колишнього прокурора, який майже рік перебував у розшуку за підозрою у підробці документів»,  – йшлося у дописі. 

Як свідчать матеріали справи, адвокатка діяла у складі злочинної групи, до якої залучила посадовців медичних закладів та МСЕК регіону, а також службовців ТЦК та СП Львівщини. Вартість послуг становила до 12 тис. доларів з особи, а загалом вони встигли заробити майже пів мільйона американських доларів. Така схема діяла на території Львівської та Івано-Франківської областей.

Слідчі повідомили адвокатці про підозру за ч. 3 ст. 369-2 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави) Кримінального кодексу України. Жінці обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою. Раніше повідомляли, що правоохоронці затримали Богдану Москву після отримання від потенційного ухилянта $3500 за допомогу у встановленні йому групи інвалідності. Під час слідчих дій у будинку адвокатки виявили та затримали і її зятя Ростислава Ільницького, — його кілька місяців розшукували за виготовлення та використання підроблених документів для виїзду за кордон під виглядом волонтера, а також подання фальшивих документів про здобуття освіти для уникнення мобілізації. «Еспресо.Захід» у СБУ Львівщини підтвердили факт затримання і повідомили, що тривають слідчі дії.

Реклама Google

Що відомо про лакшері-весілля експрокурора Ільницького й експрацівниці ДБР Москви

У жовтні експрокурор Ільницький та експрацівниця ДБР Москва влаштували гучне весілля. Дводенне святкування тривало у п'ятизірковому комплексі Emily Resort неподалік Львова. У перший день на весіллі було понад 300 гостей. Для них виступали Олександр Пономарьов, Ольга Полякова, гурт «Дзвони сонця», а ведучим був шоумен Григорій Решетнік. У другий день на сцену вийшов Дзідзьо, було запрошено 500 осіб, святкування оформили в українському стилі. У скільки саме обійшлося пишне святкування, невідомо, проте очевидно, що воно коштувало недешево: лише двометровий торт, за попередніми оцінками кондитерів, вартував близько 100 тис. грн. Співачка Ольга Полякова після розголосу про весілля в соцмережах зазначила, що перевіряти походження коштів замовників виступів мають державні органи, а не артисти.

У ДБР також відреагували на гучні святкування колишньої працівниці. Сказали, що не варто пов’язувати лакшері весілля з колишньою роботою молодят. І додали, що це – «питання статків їхньої родини та громадянського сумління під час війни». 

Читайте також: Байден обмовився і представив Зеленського... «президентом путіним».

Telegram Channel