Курси НБУ $ 41.01 € 44.73
На Волині збільшилася кількість інсультів через спеку

Спекотна погода в регіоні протримається до 18 липня.

Фото: Суспільне Луцьк.

На Волині збільшилася кількість інсультів через спеку

За останню добу зафіксовано понад 600 звернень до медичних працівників

«За останню добу 20 інсультів по області, людей ми доставили в лікувальні заклади. Кількість звернень в загальному збільшується. Я очікую, що на наступні дні, коли температура буде ще більшою, звертатимуться безпосередньо до нас», – сказав Станіслав Лінік.

Про це пише Суспільне Луцьк.

Як від спеки рятуються лучани

Лучанка Ганна Федюк прийшла до фонтанів на Театральний майдан із дворічним сином Владиславом. Тут, з її слів, легше дихати і не так спекотно.

«Вдягаю не гаряче, щоб було: футболочка, шортики, сонцезахист на личко, панамка. Їїдемо зараз на басейн до сестри, вони мають приватний будинок – будемо рятуватися від спеки», – зазначила жінка.

16-річна Соломія Кулик до фонтанів у центрі Луцька приходить майже щодня.

«Я проводжу дитячий табір з цими малими, тому ми приходимо сюди, щоб освіжитись в таку жару. Ми взяли з собою фарби мокрі і малюємо ними на асфальті. Це вода змішана з гуашкою. Вони сохнуть, мочаться в фонтані потроху», – сказала дівчина.

У спекотну погоду 74-річна Емілія Ящук намагається перебувати у затінку і в обідню пору не виходить на вулицю.

«Переношу погано, бо з мене вся вода біжить, дуже потію. Треба бути в затінку, пити дуже багато. Поменше бути на сонці старшим людям, тому що може привести до катастрофи, може тиск піднятися», – сказала пенсіонерка.

Зі слів керівника оперативно-диспетчерської служби Центру екстреної меддопомоги Станіслава Лініка, в спеку рекомендовано пити велику кількість рідини, але маленькими порціями і часто.

«Старші люди зневоднюються дуже швидко, коли є така погода. Хто користується автомобілями, то не залишати в автомобілях не дітей, ні тварин. Тому що в машині тепло, плюс машина нагрівається. Діти можуть втрачати свідомість», – зазначив медик.

Також, у спеку потрібно уникати перебування на вулиці з 11:00 до 16:00, одягати світлий легкий одяг і головні убори, особливо уважними бути до дітей та людей старшого віку.

«На екстрену медичну допомогу слід звертатися, коли тепловий удар або причини його виникнення. Або втрата свідомості – дзвінок на лінію 103. Коли є загальний перегрів тіла, 38-39 градусів, може бути нудота», – сказав медик.

Якою буде погода на Волині найближчими днями

Спекотна погода в регіоні протримається до 18 липня, розповіла синоптикиня обласного центру гідрометеорології Світлана Гончаренко.

«Середньодобова температура зараз на цей час: норма 19-20 градусів, а в нас – 25-26. Тобто на 5 градусів вище норми. В суботу, 13 липня, буде самий спекотний день: стовпчики термометрів будуть фіксувати 33-38 градусів жари. В денні години пройдуть грозові дощі», – сказала синоптикиня.

У найближчі вихідні, температура повітря може побити теплові рекорди області попередніх років.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Що добре на волинському озері Добре

Реклама Google

Telegram Channel