Курси НБУ $ 41.01 € 44.73
Позитивні результати саміту НАТО для України

Угода допоможе захистити країну не лише у довгостроковій перспективі.

President of Turkiye Recep Tayip Erdogan and Prime Minister of Ukraine Volodymyr Zelensky during the final day of the NATO Summit in Washington DC, United States on July 11, 2024. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images)

Фото: NurPhoto

Позитивні результати саміту НАТО для України

Джо Байден оголосив новий пакет військової допомоги, підтримавши Український договір

Під час саміту у Вашингтоні Європейський Союз і ще 21 держава підписали Український договір, який координуватиме та прискорюватиме їхню допомогу в обороні.

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на іноземний текст Європейської комісії

Контракт передбачає прискорення розбудови майбутніх Сил оборони України до 2027 року, з перспективою продовження у 2030-х роках. Кожні шість місяців Контактна група з питань оборони України скликатиметься на рівні міністрів для перегляду й затвердження дорожньої карти розвитку.

У разі нового нападу росії на Україну після закінчення нинішньої війни, країни-підписанти зобов'язані швидко зібратися на найвищому рівні для визначення подальших кроків підтримки.

Угода допоможе захистити країну не лише у довгостроковій перспективі, заявив президент США Джо Байден. У короткостроковій перспективі держава отримає зброю, боєприпаси, навчання, щоб протистояти російській агресії. 

Джо Байден 11 липня на зустрічі з Володимиром Зеленським оголосив про черговий пакет військової допомоги Києву.

Президент Штатів не розкрив деталей, але напередодні агентство АР заявило, що йдеться про 225 мільйонів доларів і систему ППО Patriot.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Державна інспекція здійснить перевірку графіків погодинних відключень

Реклама Google

Telegram Channel