Курси НБУ $ 41.01 € 44.73
Палав, неначе факел: лікарі врятували бійця з Волині, який отримав 50% опіків тіла

До Центру UNBROKEN захисника доправили у надважкому стані.

Джерело: www.facebook.com/unbroken.ua.

Палав, неначе факел: лікарі врятували бійця з Волині, який отримав 50% опіків тіла

Під час відходу із займаної позиції військовий Богдан Олійник отримав наказ знищити бліндаж разом з усіма речами, які можуть зіграти на руку окупантам. Коли біг по траншеї, ворог саме поцілив у ємність з пальним. Мить, і все довкола спалахнуло – разом із Богданом

У Національний реабілітаційний центр UNBROKEN захисника доправили у надважкому стані – з опіками майже 50% тіла.
30-річний Богдан Олійник із міста Рожище, що на Волині, приєднався до ЗСУ влітку 2022-го. Він був оператором дронів в 72-й окремій механізованій бригаді імені Чорних Запорожців. Майже два роки служби чоловіка припали на оборону Донеччини.

Там, наприкінці травня, він і отримав опіки. Це сталося неподалік Вугледара. Його підрозділу наказали відійти із займаної позиції та знищити за допомогою бензину те, що не мало потрапити до ворожих рук. Це мав зробити Богдан. Під час обстрілу, коли чоловік біг по траншеї, ворожа куля влучила у ємність із пальним. В одну мить Богдан спалахнув, неначе факел.

Його відновлення буде ще довгим…

«Я просто горів у траншеї і повз назовні, де мене дістали два моїх товариша. Витягнули прямо з вогню, допомогли покинути позицію і викликали евакуацію», – розповідає боєць.

На 6-й день, після одного стабпункту і двох прифронтових шпиталів, Богдана доправили до Львова – у Центр UNBROKEN (з англійської – незламні). 

Пацієнт прибув у важкому стані з ознаками інфекції. Опіки майже половини тіла і здебільшого – глибокі. Вогонь уразив обидві нижні кінцівки, сідниці, кисті, ліве передпліччя та обличчя. Щодва дні комбустіологи робили Богдану перев’язки з обробкою ран. А згодом хірурги виконали пересадку власної шкіри пацієнта з тулуба та тих ділянок рук, які залишилися неушкодженими, на всю задню частину тіла – з найбільш глибокими опіками. Лікарі відзначають, що шкіра приживається добре, а загроза життю вже минула. Сприяє загоєнню ран і перебування пацієнта на спеціальному протиопіковому ліжку. Паралельно з Богданом працюють фізичні терапевти. Коли через надто сильний біль пацієнт не може займатися, заняття відбуваються пасивно – у стані медикаментозного сну. Невдовзі для подальшого лікування Богдана мають відправити за кордон – до Німеччини. Його відновлення буде ще довгим… 
Однак, боєць поділився своїми найзаповітнішими мріями: створити власну сім’ю та жити у вільній від окупантів Україні!

Любомира НАТИНКА.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel