Курси НБУ $ 41.01 € 44.73
Винесли вирок навіднику ворожих ракет на Луцький військовий аеродром

Спочатку Ілля Сметанін зізнався, що «здав» ворогу під обстріл Луцький військовий аеродром.

Фотоколаж із сайту «Суспільне Луцьк».

Винесли вирок навіднику ворожих ракет на Луцький військовий аеродром

Іллі Сметаніну призначили покарання у вигляді позбавлення волі на строк 12 років без конфіскації майна

5 липня у Луцькому міськрайонному суді оголосили вирок Іллі Сметаніну, якого обвинувачували у держзраді. Усе відбувалося під час закритого судового засідання.

Як відомо, зранку 24 лютого 2022 року по військовому аеродрому поблизу Луцька російська авіація завдала декілька ракетних ударів. Уже 4 березня в Службі безпеки України повідомили про затримання лучанина за підозрою у держзраді.

Слідчим авіалюбитель Ілля Сметанін, який висвітлював у соцмережах роботу аеродрому, тоді зізнався, що «здав» під обстріл ворогу Луцький військовий аеродром. 

Ілля Сметанін був присутній під час оголошення вироку, але своєї провини не визнав.

28 квітня Луцький міськрайонний суд призначив підозрюваному у держзраді заставу в 1 мільйон 984 тисячі гривень. Уже в серпні 2022-го Сметанін заявляв у суді, що провини не визнає…

Як інформує «Суспільне Луцьк», Іллі Сметаніну призначили покарання у вигляді позбавлення волі на строк 12 років без конфіскації майна. 

Час перебування у слідчому ізоляторі, з 1 березня 2022 року, йому буде зараховано до строку відбування покарання.

За словами судді-спікера Луцького міськрайонного суду В’ячеслава Покидюка, суд взяв до уваги всі обставини, які були досліджені у цій справі.

«Врахували покази свідків, які позитивно характеризували обвинуваченого. Також до пом’якшуючих обставин можна віднести те, що він вперше притягується до кримінальної відповідальності», – додав спікер.

Ілля Сметанін був присутній під час оголошення вироку, але своєї провини не визнав.

У сторони захисту, каже суддя-спікер, є 30 днів для оскарження вироку суду в апеляційному суді. Поки що рішення не вступило в законну силу. Станом на 5 липня Ілля Сметанін ще перебуває у СІЗО.

Олена ПАРАЙ.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel