Курси НБУ $ 41.01 € 44.73
Чи можна дітям їсти … «дитячі» сосиски

Сосиски не можна давати малюкам до 6 років!

Фото із сайту ukr.media.

Чи можна дітям їсти … «дитячі» сосиски

Треба спочатку визначити, скільки коштує кілограм м’яса, а потім порівняти з ціною ковбаси, щоб зрозуміти, наскільки якісний продукт

Лариса Баль-Прилипко, декан факультету харчових технологій Національного університету біоресурсів і природокористування України, зауважила, що не всі ковбасні вироби та сосиски із написом на упаковці «дитячі» можна давати дітям.

Експерт наголошує, що сосиски не можна давати малюкам до 6 років – лише починаючи зі шкільного віку. Але продукт повинен бути найвищої якості, без домішків, зокрема, без перцю та фосфатів.

Ще з минулого століття існує державний стандарт якості (ДСТУ), за яким визначали частку м’яса у ковбасі. Зокрема, у продукті найвищого ґатунку  його повинно було бути не менше 95% і лише 5% іншої сировини – яєць, вершків та молока. Якщо це перший ґатунок продукту, то частка не м’ясної сировини збільшується до 20%, тут можуть бути рослинні білки, борошно тощо.

Як вибрати якісну ковбасу:

Перевіряємо склад продукту. Якщо у ковбасі міститься добавка Е1200, яка заміняє частку м’яса і збільшує масу, то продукт менш якісний.

• Оболонка ковбаси повинна бути сухою чи злегка вологою. Якщо вона блискуча, брати такий продукт не варто, він натертий олією.

Колір та консистенція. Якщо ковбаса насиченого рожевого чи червоного відтінку, значить, у продукті містяться барвники, зокрема нітрит натрію, який є небезпечним для здоров’я. Консистенція ковбаси повинна бути гладкою та пружною.

• Розріз ковбаси не повинен мати повітряних бульбашок, це свідчить про порушення технології виробництва. Значить у м’ясі було багато вологи, і його розморожували кілька разів.

Марта САЛО.

Читайте також: Картоплю вміють готувати всі. Але… не так!​.

Реклама Google

Telegram Channel