Курси НБУ $ 41.01 € 44.73
У громаді на Волині донеччан прийняли як рідних

При медичному огляді виявлено 5 осіб з хронічними захворюваннями.

Фото: facebook.com.

У громаді на Волині донеччан прийняли як рідних

Грибовицьке старостинство Нововолинської громади Володимирського району днями прийняло на проживання внутрішньо переміщених осіб з зони бойових дій з Донецької області, де зараз ведуться активні бойові дії

Як розповіла староста Грибовиці Інна Степюк, в їхнє село прибуло 10 сімей, всього 28 чоловік. Серед них є багатодітні родини, люди пенсійного віку, 6 дітей.

Усі прибулі розмістилися у будинках, у власників яких староста попередньо  взяла згоду.

Працівники Нововолинського виробничого управління комунального господарства обкосили ці обійстя. А працівники соціальної сфери, культури на чолі з Інною Степюк навели лад у будинках та навколо них, аби не соромно було поселяти донеччан.

У перші дні харчування забезпечила благодійна їдальня. Мешканці Грибовиці також з розумінням поставилися до біженців, несли їм продукти харчування. Діти шкільного віку навчатимуться у Грибовицькій гімназії. Всім бажаючим працювати будуть запропоновані робочі місця на вибір – у місті або в селі, де є багато підприємців. 

Медична сестра пункту тимчасового базування Ірина Міндзя також відвідала всіх внутрішньо переміщених осіб та провела медичний огляд. При медичному огляді виявлено 5 осіб з хронічними захворюваннями, яким буде надана необхідна медична допомога.

Донеччани схвально відгукуються про теплий прийом волинян, про оперативну й чітку роботу Нововолинського ЦНАПу, де вони отримали всі необхідні послуги й роз’яснення.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У Німеччині відбувся благодійний захід для підтримки Луцької громади.

Реклама Google

Telegram Channel