Курси НБУ $ 41.01 € 44.73
Чи вдається переселенцям знайти роботу на Волині

Після стажування на одному з луцьких підприємств переселенку Надію Скорик взяли на роботу бухгалтером.

Фото: suspilne.media.

Чи вдається переселенцям знайти роботу на Волині

Від березня 2022 року до обласного центру зайнятості звернулось 4 770 внутрішньо переміщених українців, з них станом на 1 липня працевлаштували 1460 людей

Директорка обласного центру зайнятості Алла Куцин розповіла, чи вдається переселенцям знаходити роботу та, чи готові люди до змін.

Про це пише Суспільне.

З її слів, станом на початок липня на обліку в пошуку роботи продовжують перебувати близько 500 ВПО, окрім того, фахівці центру зайнятості допомагають людям в підвищення кваліфікації та отриманні нової професії.

100 внутрішньо переміщених українців пройшли навчання, з них 20 здобувало нові робітниці професії. Це були професії – водій тролейбуса, бармен, кондитер, кухар, перукар та швачка.

Переселенка Надія Скорик виїхала з Запоріжжя на початку повномасштабного вторгнення. Жінка розповідає: Луцьк – не випадковий вибір. Тут її донька здобуває освіту. Вона ж навчалась на курсах підвищення кваліфікації. Після стажування на одному з луцьких підприємств жінку взяли на роботу бухгалтером.

«Спочатку я працювала вдома онлайн. Але в січні цього року підприємство зупинилось, почались скорочення, я звільнилась і пішла у Волинський центр зайнятості за допомогою», – розповідає жінка.

Після курсів підвищення кваліфікації переселенка одразу влаштувалась на роботу.

За час повномасштабного вторгнення через службу зайнятості на Волині знайшли роботу 1206 людей, які переїхали в область з інших регіонів України. Так у Камінь-Каширському районі працевлаштовані — 86 людей; у Володимирському — 263; у Ковельському районі — 265; 592 у Луцьку та Луцькому районі.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У Німеччині відбувся благодійний захід для підтримки Луцької громади.

Реклама Google

Telegram Channel