Курси НБУ $ 41.01 € 44.73
Зеленський зустрівся з губернаторами США

Виступ Зеленського під час зустрічі Національної асоціації губернаторів США.

Фото: president.gov.ua

Зеленський зустрівся з губернаторами США

Президент подякував главам американських штатів за прихисток українських біженців і закликав «будувати зв'язки між людьми, які триватимуть завжди»

Президент Володимир Зеленський в рамках свого візиту у США взяв участь у зборах Національної асоціації губернаторів. Він обговорив із главами американських штатів низку питань, зокрема щодо російської агресії, посилення ППО та регіональної співпраці.

Про це у п’ятницю, 12 липня, повідомила пресслужба Зеленського, інформує КореспонденТ.net.

Зазначається, що Зеленський відзначив підтримку України з боку США, та подякував регіональній владі за прихисток біженців з України.Глава держави закликав американських чиновників «будувати зв'язки між людьми, які триватимуть вічно».

«Ми вже бачимо внесок Юти у відбудову нашої країни - ви допомогли тисячам людей. І така допомога може стати допомогою для мільйонів людей і для справи добра загалом, яка винагороджує кожного, незалежно від того, де він живе. Тому що ми всі поділяємо одні й ті ж цінності й не хочемо, щоб війна десь руйнувала життя», - розповів він.

Також Зеленський наголосив на потребах України у бомбосховищах для навчальних закладів, у ППО для Сил оборони, та генерації електрики. Зеленський закликав губернаторів американських штатів до розвитку регіональної співпраці з українськими областями.

«Ми вдячні за гуманітарну допомогу й житло, особливо для людей, які втратили його через обстріл. Вони втратили свої домівки, і тому їм дуже потрібно було їх відновити або взагалі відбудувати заново, налагодити своє життя. Тож ми вдячні вашому бізнесу», - сказав він.

Крім того, глава держави розповів про ситуацію на полі бою, щоденний російський терор проти українських цивільних об'єктів, критичної та енергетичної інфраструктури. А також висловився про нещодавній ракетний удар РФ по дитячій лікарні Охматдит у Києві.

«Ви маєте знати, що Росія щодня атакує наші школи, університети, лікарні. І саме тому саміт НАТО був таким важливим, щоб зміцнити нашу протиповітряну оборону. Ми вдячні Америці й іншим партнерам. І рішення про передачу ще кількох додаткових оборонних систем для нас дуже важливе», - заявив Зеленський.

В ОП додали, що під час цієї зустрічі президент України обговорив із губернаторами США співпрацю на рівні оборонних компаній та відбудову українських шкіл і лікарень.

 

Читайте також: «Елітний басейн для Дуди: поляки обурені витратами на резиденцію президента».

Реклама Google
 

 

 

Telegram Channel