Курси НБУ $ 41.01 € 44.73
На Волині покарали за корупцію колишніх працівників ГУ ДПС

Фото ілюстративне.

На Волині покарали за корупцію колишніх працівників ГУ ДПС

Ще двох експрацівників ГУ ДПС у Волинській області покарали за правопорушення, пов’язані з корупцією

Луцький міськрайонний суд за участі прокурора Волинської обласної прокуратури притягнув до відповідальності за адміністративні правопорушення, пов’язані із корупцією, двох колишніх головних державних інспекторів відділів ГУ ДПС у Волинській області.

Про це пише ВолиньUA.

Звільнившись із роботи, один із них, всупереч вимогам ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції», несвоєчасно без поважних причин подав декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування: щорічні декларації за 2021-2022 роки, а також декларацію після звільнення.

Інший теж несвоєчасно подав декларацію при звільненні.

Суд визнав їх обох винуватими у порушенні вимог фінансового контролю (ч. 1 ст. 172-6 КУпАП) та призначив покарання у виді штрафу, який експосадовці уже сплатили.

Протоколи стосовно колишніх податківців склали поліцейські Управління стратегічних розслідувань у Волинській області.

Зауважимо, що загалом цьогоріч року за порушення вимог фінансового контролю притягнуто до відповідальності 5 працівників ГУ ДПС в області.

Задля усунення причин та умов, що сприяли вчиненню податківцями адміністративного правопорушення, пов’язаного із корупцією, Волинська обласна прокуратура внесла ГУ ДПС у Волинській області подання у порядку ст. 65-1 Закону України «Про запобігання корупції». 

Читайте також: «У Луцьку судили чоловіка, який збив пенсіонерку і втік».

Реклама Google
 

Telegram Channel