Курси НБУ $ 41.01 € 44.73
На Поліссі назвали найкращих хірургів, які отримають премію імені Євгена Борового

Вручають нагороду до Дня медичного працівника, цьогоріч вона у новому числі – 27 липня.

Фото: Відкриті джерела.

На Поліссі назвали найкращих хірургів, які отримають премію імені Євгена Борового

Визначили претендентів, достойних премії імені Євгена Борового в галузі хірургії

Ці імена затвердив комітет із присудження.

Про це повідомив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш, пише Рівне вечірнє.

Роман Мартинюк, лікар-хірург Обласного центру невідкладної хірургії та колонопроктології Рівненської обласної клінічної лікарні імені Юрія Семенюка;Сергій Чепура, лікар-хірург хірургічного відділення (ургентного) Рівненської центральної міської лікарні;

Олександр Матвійчук, лікар-хірург поліклініки Сарненської центральної районної лікарні.

Подання робила Асоціація хірургів Рівненщини, зважаючи на «високий професіоналізм, ефективне впровадження новітніх методик лікування та оперативного втручання, високопрофесійне проведення операцій різної складності, вміння чітко діяти в екстремальних ситуаціях».

Євген Боровий - знаний в Україні хірург, він був уродженцем села Опарипси на Рівненщині. З 1951 року працював в обласній лікарні й провів тисячі операцій, був заслуженим лікарем та відмінником охорони здоров'я, членом вченої ради МОЗ, автором понад 270 наукових праць.

Премію на його честь заснували у 2005 році — через рік після смерті лікаря. Нагадаю, у 2023-му її присудили Віталію Лисаку з Вараської багатопрофільної лікарні, Юрію Ординському, який тоді працював в РОКЛ імені Юрія Семенюка, а також Ігорю Дундюку з Рівненської ЦМЛ.

Премія, окрім визнання спільнотою, передбачає виплату лікареві додатково посадового окладу. Вручають нагороду до Дня медичного працівника, цьогоріч вона у новому числі – 27 липня.

Читайте також: «Сьогодні на Волині миру й усіх гараздів бажають головному поліцейському Горохівщини».

Реклама Google
 

Telegram Channel