Курси НБУ $ 41.01 € 44.73
З наступного тижня водіїв можуть примусово доставляти до ТЦК

До 16 липня, згідно з останніми правками в законодавстві, всі військовозобов’язані громадяни мають оновити свої військово-облікові дані.

Фото: Твоя машина.

З наступного тижня водіїв можуть примусово доставляти до ТЦК

Деякі водії ризикують вже наступного тижня бути затриманими і доставленими до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК і СП). Такі умови для автомобілістів диктує новий закон про посилення мобілізації

До 16 липня, згідно з останніми правками в законодавстві, всі військовозобов’язані громадяни мають оновити свої військово-облікові дані. Зробити це можна безпосередньо в ТЦК, ЦНАПах або за допомогою мобільного додатку «Резерв+».

Ті, хто проігнорує вимогу закону, можуть бути оголошені військкоматами в розшук. Якщо поліція зупинить автомобіль, водій якого перебуває в розшуковій базі, керманича можуть прямо з місця зупинки відправити в ТЦК.

Про це пише Твоя машина.

Якщо військовозобов’язаного водія подали в розшук, але поліція не змогла його відшукати і доставити в ТЦК, у хід може піти ще один захід впливу. Військком надсилає автомобілісту рекомендованим листом вимогу, яка вважається врученою з моменту проставлення печатки про неможливість вручення.

Після цього у військовозобов’язаного є п’ять днів, щоб з’явитися в ТЦК. Якщо цього зроблено не буде, воєнком звертається до суду з проханням обмежити право водія керувати транспортним засобом.

Читайте також: «Щоб зламати волю українців, росіяни вбивають наших дітей».

Реклама Google
 

Telegram Channel