Курси НБУ $ 41.46 € 45.35
У Луцькому зоопарку тваринам допомагають пережити спеку

Температура повітря вище 30 градусів за Цельсієм для тварин є комфортною, бо більшість з них — теплолюбиві.

Фото: Суспільне Луцьк.

У Луцькому зоопарку тваринам допомагають пережити спеку

Впродовж тижня на Волині тримається суха погода, температура повітря вища 30 градусів тепла

Як понад дві тисячі тварин, птахів та рептилій, які живуть у Луцькому зоопарку переносять спеку.

Про це Суспільному розповіла директорка зоопарку Людмила Денисенко.

З її слів, у кожному вольєрі передбачені будиночки, є гамаки, де тварини можуть сховатися від сонця. Працівники приносять свіжу траву і міняють воду тваринам. Для великих тварин, таких як тигри і леви, ведмеді, передбачені басейни. Там тварина може зануритися і може плавати.

Людмила Денисенко говорить, що температура повітря вище 30 градусів за Цельсієм для тварин є комфортною, бо більшість з них, такі як котячі лемури, леви, різноманітні мавпи, папуги — теплолюбиві.

Для тварин передбачена спеціальна їжа: апельсини, банани, кавуни, абрикоси, дині, манго, виноград, огірки – це те, що дають тваринам у спеку, каже фельдшерка ветеринарної медицини Вікторія Білан.

«Всім приматам у таку спеку заморозили сік з апельсинами, нектаринами, абрикосами. Так само вони полюбляють квіти. То ми добавили чорнобривці, гібіскуси. І в таку пору їм буде не спекотно, так як зараз», — розповідає жінка.

Серед відвідувачів луцького зоопарку – гостя з Чернігова Марина Котова.

«Нам дуже подобається Луцький зоопарк. Дитина завжди відвідує. Коли спека, то бідні тваринки. Але, я бачу, що їх тут дуже гарно годують», — каже відвідувачка.

Луцький зоопарк співпрацює із місцевими супермаркетами, каже директорка, партнери-благодійники для тварин привозять частину їжі.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel