Курси НБУ $ 41.01 € 44.73
Освячена водиця поблизу села на Волині продовжує зцілювати людей

І слово Боже в цьому святому місці звучить по-особливому.

Фото сайту Павлівської територіальної громади.

Освячена водиця поблизу села на Волині продовжує зцілювати людей

В десяту п’ятницю після Пасхи, яка є особливим днем для мешканців села Старосілля Павлівської громади Володимирського району, біля відомої Ракової кринички відбулося богослужіння й освячення води

 Вже традиційно цього дня тут, у мальовничому куточку села, збираються духовенство, віряни, мешканці сусідніх населених пунктів, паломники. Як і щороку, в очікуванні дива,  біля «Ракової кринички» люди очікували на слово Боже й освячення водички, яка є цілющою.

  Легенда розповідає, що в давнину з царської тюрми втік несправедливо засуджений в’язень. Він проходив тими місцями, й коли забракло сил – впав на землю. І раптом сталося диво:  в якийсь момент з-під землі почало струменіти джерело. А з води виліз рак,клішнями перекусив кайдани утікача.

   Він вижив, а криничку, яка утворилася на цьому місці, назвали Раковою. Кажуть, що вода з неї дуже помічна, допомагає зцілитися багатьом недужим.

Реклама Google

 І на цей раз, пригадавши цю притчу, учасники зустрічі, помолились біля знакового місця. Очолив Водосвятний молебень архієпископ Володимирський і Нововолинський  Матфей. Його Високопреосвященству співслужили єпархіальний благочинний, благочинний Іваничівського благочиння протоієрей Андрій Мельничук, Володимирський благочинний протоієрей Василь Мавдрик, настоятель місцевого Іоано – Богословського храму протоієрей Михайло Мороз, духовенство Володимирського та Іваничівського благочинь.

  Після завершення спільної молитви та освячення цілющої води отець Михайло Мороз подякував архієрею, благочинним та духовенству за молитву, а всім присутнім – за участь у цій неординарній події, за поклоніння святому місцю.

  Кожен мав можливість набрати водички, яка приносить благодать і здоров’я.

  «По вашій вірі дасться вам!» – цей біблійний вислів не раз знаходив підтвердження в житті.

 Роксолана ВИШНЕВИЧ.

Читайте також: Палав, неначе факел: лікарі врятували бійця з Волині, який отримав 50% опіків тіла.

Telegram Channel