Курси НБУ $ 41.01 € 44.73
Іспанія продовжила «прокляття» Кейна і стала чемпіоном Європи!

«Фурія Роха» продемонструвала крутезний футбол і вчетверте стає Королевою Європи!

Фото із сайту uefa.com.

Іспанія продовжила «прокляття» Кейна і стала чемпіоном Європи!

«Фурія Роха» виграла 7 із 7 матчів на нинішньому чемпіонаті Європи і вчетверте виборола титул чемпіона. Це – рекорд Старого континенту!

Тільки що у фіналі Євро-2024 підопічні 63-річного Луїса де ла Фуенте переграли Англію і вчетверте стали чемпіонами Європи. Це – рекорд!

У складі «Червоної Фурії» вчергове грав і став найкращим гравцем турніру Ламін Ямаль, якому напередодні виповнилося 17 років. Юний талант побив рекорд легендарного бразильця Пеле, ставши наймолодшим в історії гравцем, що виходив на поле у фінальних матчах Євро та чемпіонатів світу.

А на додачу до цього йому судилося відіграти одну з провідних ролей на полі, інформує champion.com.ua.

Перший тайм пройшов досить нудно, з мінімумом моментів, проте після перерви все швидко змінилося. Вже на 47-й хвилині Ямаль прорвався по флангу та знайшов у карному майданчику вільного Ніко Вільямса, який з гострого кута прошив Джордана Пікфорда.

Згодом Ямаль вже й сам міг забивати й де-факто знімати питання про переможця, однак Пікфорд врятував англійців, чим мотивував партнерів по команді на камбек.

Англія відігралася на 73-й хвилині зусиллями Беллінгема та Палмера: Джуд скинув під удар Коулу, а той більярдним пострілом вразив нижній кут воріт Унаї Сімона.

І все ж таки іспанці вирвали перемогу. За три хвилини до кінця основного часу Кукурелья знайшов прострілом Оярсабаля і форвард «Реал»  (Сосьєдада) пробив голкіпера впритул.

Англія стала першою збірною в історії, яка програла у двох поспіль фіналах Євро. Іспанія ж вчетверте здобула титул чемпіона Європи – це найбільша кількість тріумфів на турнірі.

Віват, чемпіонам! Віва, іспанія!

Євро-2024. Фінал. Іспанія – Англія – 2:1 (1:0 – Вільямс, 47хв.; 1:1 – Палмер, 73; 2:1 – Оярсабаль, 86).

Фото: «Олімпіаштадіон» (Берлін). Арбітр: Франсуа Летексьє (Франція).

Відеоогляд матчу – ТУТКА.

Читайте також: «Спасибі футболу! Це – прекрасна гра. І... не дякуйте! Кінець зв’язку…».

Реклама Google

Telegram Channel