Курси НБУ $ 41.01 € 44.73
Що сказав Столтенберг про ідею збиття Польщею ракет над Україною

«Ми підтримуємо Україну у знищенні російських літаків, але НАТО не буде залучене безпосередньо».

Фото із сайту Youtube.com.

Що сказав Столтенберг про ідею збиття Польщею ракет над Україною

НАТО не буде залучене до конфлікту

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг дав зрозуміти, що виступає проти того, щоб Польща силами своєї ППО збивала російські ракети над територією України.

Про це пан Столтенберг в інтерв’ю, показаному в ефірі телемарафону в неділю, інформує «Українська правда».

Реклама Google

Журналіст попросив генсека НАТО прокоментувати ідею збиття Польщею ракет, які летять у її напрямку, на території України.

«НАТО буде підтримувати Україну, і ми зараз збільшили нашу підтримку…

Але політика НАТО незмінна – ми не будемо брати участь у цьому конфлікті. Ми не станемо частиною конфлікту. Отже, ми підтримуємо Україну у знищенні російських літаків, але НАТО не буде залучене безпосередньо», – заявив він.

При цьому Столтенберг підтвердив свою позицію про те, що «Україна має право атакувати легітимні військові цілі на території країни-агресора росії».

Він зазначив, що «різні країни запровадили різні обмеження щодо використання зброї, яку вони передають Україні». Водночас генсек НАТО привітав дозвіл США використовувати американські ракети для ударів по території рф поблизу кордону з Україною на Харківщині.

На прохання прокоментувати ідею можливого вступу до НАТО частини України, яку контролює влада, а згодом вже окупованої території, Столтенберг сказав: «Ми бачили різні моделі, і я буду обережним у висловлюваннях щодо того, яке саме рішення можна буде застосувати для України».

Читайте також: Влада знову зірвала візит Порошенка і депутатів «ЄС» у США – заява «Європейської Солідарності».

Telegram Channel