Курси НБУ $ 41.01 € 44.73
У Луцьку вшанували пам'ять захисників України

День Української Державності.

Фото: www.lutskrada.gov.ua.

У Луцьку вшанували пам'ять захисників України

Сьогодні – День Української Державності

Вчетверте, одночасно з датою хрещення Русі та вшануванням пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира-Хрестителя, Україна відзначає День своєї державності. Цьогоріч вперше – 15 липня, після календарної реформи Православної церкви України.

Про це повідомляє Волинська обласна рада. 

Державне свято запроваджено з метою утвердження спадкоємності українського державотворення, захисту національних інтересів, збереженню історичної справедливості та на противагу брехливим і маніпулятивним фальшуванням країною-терористом росією історичних аспектів українського державотворення.

З нагоди цієї значущої дати поблизу монументу Борцям за волю України зібралися військові, правоохоронці і рятувальники, молодь, представники громадськості і влади, аби солідарно засвідчити: витоки української державності – у заснуванні столиці Давньоруської держави – Києва та хрещенні України-Русі, а Українська козацька держава, Українська Народна Республіка, Західноукраїнська Народна Республіка, Українська Держава гетьмана Павла Скоропадського, Карпатська Україна та сучасна незалежна Україна – етапи її розвитку.

«Увесь тисячолітній період самобутнього існування українського народу – це боротьба за незалежність та утвердження державності. Триває вона і зараз. Сьогодні - нагода вкотре згадати історію нашої країни і відчути гордість за неї. Це привід цінувати і примножувати те, за що проливали кров наші предки і досі б’ються наші сучасники. Це заповідь пам’ятати, якою ціною українці творять своє майбутнє і вірити в те, що воно буде успішним», - зазначив заступник голови Волиньради Григорій Пустовіт.

 Присутні спільно виконали Держаний Гімн України і вшанували хвилиною мовчання усіх полеглих, котрі віддали життя за державність і волю країни. Право першим покласти квіти до пам’ятника-каплиці Борцям за волю України надали кавалеру ордену «Золота зірка», майстер-сержанту Олегу Пришневському. Звання Героя України він удостоєний за оборону Авдіївки. Після пам’ятного заходу військовослужбовець знову вирушає на передову, щоб на полі бою відстоювати цілісність і незалежність України.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Які традиційні страви та самобутні звичаї на Волині мають особливу культурну цінність.

Реклама Google

Telegram Channel