Курси НБУ $ 41.01 € 44.73
Замах на Трампа: що відомо про стрільця

Документів у Томаса Крукса при собі не було, і слідство ідентифікувало його за ДНК.

Фото: REUTERS.

Замах на Трампа: що відомо про стрільця

20-річний американець,Томас Метью Крукс, виявився членом стрілецького клубу міста Клертон (штат Пенсільванія)

Куля зачепила праве вухо політика. Хлопець вбив одну цивільну людину та поранив ще двох. Поліція ліквідувала злочинця на місці події. 

Пише Судово-юридична газета

Документів у Томаса Крукса при собі не було, і слідство ідентифікувало його за ДНК.

Водночас однокласники згадують стрільця як «нормального хлопця» та «милого хлопчика, який ніколи ні про кого не відгукувався погано».

«Ми можемо підтвердити, що Крукс був членом спортивного клубу Клертона. Зрозуміло, клуб повністю засуджує безглуздий акт насильства, який стався», – зазначає видання. 

Колишній однокурсник Джеймсон Майерс, сказав: «Я ніколи не думав, що він здатний на щось, що я бачив».

Однокласниця Саммер Барклі розповіла, що хоча Крукс не був популярним, у нього все одно була група друзів і він був хорошим учнем, якого любили вчителі. Вона сказала, що не бачить жодних ознак, які б змусили її повірити, що Томас зробить щось подібне.

Інший його однокласник Марк Сігафус, описав Крукса як розумного, доброзичливого і часто активного під час уроків, «безумовно, ботана». «Здавалося, він і мухи не скривдить», – підтвердив він.

Ще один знайомий зловмисника зазначив, що хлорпець був одинаком. Він часто одягав у школу камуфляжний костюм чи мисливський одяг.

Як повідомляє видання, Крукс закінчив Громадський коледж округу Аллегені в травні 2024 року зі ступенем спеціаліста з інженерних наук. За словами адміністрації закладу, Томас також працював у центрі медсестер та реабілітації Bethel Park, як помічник з дієтичного харчування.

Правоохоронні органи з'ясували, що зброя, з якої стріляв американець, була законно куплена його батьком понад півроку тому.

Стрілок, ймовірно, тренувався перед атакою на експрезидента США. 

Також відомо, що правоохоронці знайшли вибухівку у машині та будинку нападника.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: На Волині через блискавку сталася пожежа

Реклама Google

Telegram Channel