Курси НБУ $ 41.01 € 44.73
«Пташка» закликала Зеленського перевірити «злочинні накази» командира 59-ї бригади: у Генштабі оголосили перевірку

Дівчина розповіла, що була змушена припинити співпрацю з цією бригадою.

Фото: facebook.com.

«Пташка» закликала Зеленського перевірити «злочинні накази» командира 59-ї бригади: у Генштабі оголосили перевірку

Захисниця «Азовсталі» Катерина Поліщук звернулася до Президента України, як верховного головнокомандувача, просячи перевірити дії командира 59-ї окремої мотопіхотної бригади Богдана Шевчука

У пості на фейсбук-сторінці, вона розповіла, як понад рік перебувала у зоні бойових дій пліч-о-пліч з 59 ОМПБр імені Якова Гандзюка. «Пташка» зазначила, що за час їхньої співпраці командували бригадою Вадим Сухаревський та «професіонал військової справи» Максим Стеценко.

Про це пише ТСН.  

«В звʼязку з «геніальними» посадовими рішеннями та родинними звʼязками вищого військового керівництва з Шевчуком Богданом Володимировичем, останнього було призначено на посаду командира 59-ї ОМПБр з квітня 2024 року», – йдеться у дописі.

Катерина Поліщук закликала звернути увагу на методи управління Шевчука бригадою та провести службову перевірку за фактами «злочинних наказів, свідомої недбалості, нехтування життям та здоровʼям особового складу та дій, що призвели до загибелі великої кількості військовослужбовців, в тому числі і з високих керівних посад».

«Егоїзм, сліпий карʼєризм, усунення всіх «незгодних» командирів, пригнічення бойового духу та приниження особового складу повною байдужістю до основної мети військовослужбовців та його, як командира у війні з ворогом», – описує військовослужбовиця Шевчука.

Дівчина розповіла, що через «нелюдське та непрофесійне ставлення Шевчука» була змушена припинити співпрацю з цією бригадою.

«Та не всі мають таку можливість – опиратись злочинним наказам, які спрямовані виключно на здобування додаткових зірочок цією людиною. Прошу вжити заходів та усунути від прийняття важливих військових рішень людей, які не зацікавлені у збереженні особового складу, виконанні завдань та перемозі. Військова честь та честь офіцера – не пусті слова. Принаймні такими вони не повинні бути», – підсумувала Катерина Поліщук.

Блогер і волонтер Ігор Лаченков (Лачен) також звернув увагу на ситуацію у 59-й бригаді.

«Скільки ще людей він (Шевчук) має покласти, щоб вище командування нарешті це помітило і почало приймати міри?» – йдеться в пості. 

Що відповіли у 59-ї ОМПБр

Офіцер 59-ї ОМПБр Сергій Цехоцький прокоментував заяву «Пташки».

Він стверджує, що Катерина Поліщук не служила у бригаді, а співпрацювала з нею як волонтерка.

«Робити висновки та давати оцінку роботі будь-якого командира, це зовсім неправильно. Для цього треба мати певну освіту, знання і так далі. А давати оцінку, бо хтось щось десь сказав… Наша бригада на цьому напрямку тримає цю інтенсивну оборону місяцями, практично не здавши позиції. Є втрати, на жаль, ми це дуже боляче переносимо. Щоб казати про те, що той командир хороший, а той поганий, треба мати якісь підстави», – сказав Цехоцький.

Офіцер запевнив, що якби він став свідком того, що описували, точно відреагував би. Цехоцький стверджує, що їхній командир, попри свій молодий вік, «зі шкіри пнеться», щоб щось зробити та забезпечити.

«Він весь час в русі, не сидить в штабі просто, він їздить по підрозділах там і так далі. Це реально боляче, б'є по моральному духу, і взагалі таке не можна виносити на простір», – заявив офіцер.

Сьогодні Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що відбудеться перевірка даної ситуації.

«З метою перевірки ситуації в 59 окремій мотопіхотній бригаді імені Якова Гандзюка та з'ясування обставин нещодавніх втрат серед особового складу, Головнокомандувачем ЗС України прийнято рішення щодо виїзду в зону відповідальності з'єднання комплексної робочої групи на чолі з начальником Військової служби правопорядку ЗС України», – йдеться в дописі.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У Луцьку оштрафували жінку, яка незаконно продавала алкоголь невідомого походження

Реклама Google

Telegram Channel