Курси НБУ $ 41.01 € 44.73
Чи виявили кишкову паличку на водоймах Волині?

Волинь-нова

Чи виявили кишкову паличку на водоймах Волині?

Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб провів лабораторні дослідження води з 42 місць масового відпочинку, перевіривши 13 пляжів

У річці Турії на міському пляжі у місті Ковель, у річці Стир на міському пляжі Луцька, та на річці Сапалаївці в мікрорайоні Теремне, проби води не відповідають вимогам за мікробіологічними показниками. У воді виявили перевищення кількості лактозопозитивних кишкових паличок на дециметр кубічний води.

Про це пише Суспільне Луцьк

Нормативне значення – 5000 одиниць. Перевищення зафіксоване в 3-4 рази по Луцьких водоймах.

Як додала лікарка з комунальної гігієни, Оксана Колобкова, органи місцевого самоврядування мають встановити попереджувальні знаки про заборону купання у цих водоймах.

Чим небезпечна кишкова паличка

За даними Міністерства охорони здоров'я, у разі потрапляння в організм кишкова паличка може викликати кишкові інфекції. Також купання у такій воді може призвести до запалення сечовивідних шляхів і статевих органів.

До головних симптомів гострої кишкової інфекції, за яких потрібно негайно звернутися до лікаря, належать: сухість у роті та горлі, підвищена температура, що супроводжується діареєю і блювотою, переймоподібні болі в животі.

Які ще захворювання можуть передаватися через воду

  • холера і дизентерія;
  • кишкові інфекції, що спричиняють розлади травлення;
  • шкірні захворювання, контактні дерматити;
  • лістеріоз, лептоспіроз;
  • гельмінтози (глисти);
  • запалення внутрішнього вуха.

Щоб убезпечити себе, епідеміологи радять не купайтесь у «стоячій воді», бо така вода багата патологічними мікроорганізмами, паразитами, екскрементами гризунів та є небезпечною для здоров’я. Також не можна ковтати воду під час купання.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: На водоймах шацького нацпарку знайшли браконьєрські знаряддя лову

Реклама Google

Telegram Channel