Курси НБУ $ 41.01 € 44.73
Древній Володимир відзначив 1036-ліття

З головної сцени міста у парку “Слов’янський” лунали вітання.

Фото: Фейсбук.

Древній Володимир відзначив 1036-ліття

Сьогодні, 15 липня, у День Української державності та День рівноапостольного князя Володимира, місту Володимиру виповнюється 1036 років з часу першої писемної згадки у літописах

Відзначило місто свої іменини цими вихідними низкою заходів, які відбулись 13 липня.

Про це повідомляють у Володимирській міській раді.

Розпочали з велопробігу, який стартував на площі Героїв. Майже пів сотні велосипедистів отримали по завершенні пробігу пам’ятні медалі.

У парку «Слов’янський» розгорнулось дитяче містечко розваг з бульбашковим шоу, іграми, аквагримом у вигляді логотипа міста, різноманітними майстер-класами, веселими ростовими фігурами та захопливим кріо-шоу від студії розваг «Карамболь» із Луцька.

Приїхали на День міста у Володимир і кілька десятків виробників крафтової продукції, а також майстрів хендмейду та декоративно-ужиткового мистецтва, які представили свої товари на ярмарку у парку. Тут можна було придбати безліч смачних наїдків та напоїв, а також чимало красивих речей – іграшок, прикрас, виробів домашнього вжитку, які були виготовлені вручну.

Опівдні на головній сцені розпочалась концертна програма юних талантів Володимира. Музичними, вокальними та танцювальними номерами потішили глядачів ансамбль духових інструментів (ЦПО), зразковий ансамбль народного танцю «Веселка» (ЦПО), танцювальний колектив сучасних танців MJDS (ЦПО), музична студія «TANOTA», клуб спортивного бального танцю «Грейс», студія сучасного естрадного танцю «Тіп-топ», клуб спортивного бального танцю «Dancer Dance Studio», школа танцю «StarLight», солісти Дмитро Харса, Катерина Старушко, Марта Климюк, Юліана Ткачук, Уляна Сурмик, Олександр Андрійчук та народна студія вокального співу «Лодомир» (ЦПО).

Не обійшлось на концерті без урочистостей – заступник міського голови Андрій Гудим та директорка дитячої художньої школи ім. М. Рокицького Катерина Юрчук нагородили переможців цьогорічного конкурсу дитячого малюнка «З любов’ю у серці до рідного міста».

Також під час концерту проходив показ одягу школи моделей та представлення колекцій одягу та аксесуарів.

На «Креативній галявині» у парку проходили гутірки з письменниками та поетами – Богданом Пташником, Валентиною Штинько, Наталією Мурахевич, Вікторією Климчук-Длугач, Євгенієм Мовяком та Федором Руденком, з якими можна було познайомитись ближче, дізнатись про їхню творчість, а також придбати книгу з автографом.

 

На зміну літературним гутіркам на цій же локації невдовзі розпочалась зустріч із психологинею Оленою Токарєвою та членами ГО «ВетеранХаб» Віктором Вільчинським, Володимиром Оніщуком та Валерієм Костюком. Ветерани спільно намагалися розібратись, чому соціум, на захист якого стали воїни, тепер переважно з побоюванням ставиться до ветеранів. Що стало причиною цього? Чому люди байдужі до війни і наших захисників?

Доки у парку вирували ярмарок, дитячі розваги, концерт та гутірки, у фоє культурно-мистецького центру проходило традиційне дійство вшанування ювілейних пар – подружжів, які прожили разом 50 та 55 років. Володимирчан, які побрались понад пів століття тому і нині є прикладом сімейних цінностей для молодих поколінь, привітав міський голова Ігор Пальонка.

Цього дня усі охочі мали змогу доєднатись до оглядової екскурсії містом та екскурсійного маршруту від туристично-інформаційного центру «Володимир середньовічний». Для наймолодших володимирчан працівники ТІЦу підготували інтерактивну гру «Що таке магдебурзьке право?». Іще одна локація, яка працювала у парку, – «Благодійний фотодень», де за донат на ЗСУ кожен міг отримати гарне фото на згадку.

По обіді з головної сцени міста у парку «Слов’янський» лунали вітання до Дня Володимира від міського голови та гостей урочистого заходу: народного депутата Ігоря Гузя, заступника голови Волинської обласної ради Григорія Пустовіта та Нововолинського міського голови Бориса Карпуса. Кілька десятків мешканців міста отримали під час урочистостей подяки від міського голови, народного депутата та облради.

 

Музичні вітання подарували володимирчанам гості з міст-партнерів: відомий співак з Коростеня, переможець талант-шоу «Голос країни» Іван Ганзера й народний вокальний жіночий ансамбль «Спокуса», а також соліст Михайло Кольцов й колектив народної та сучасної пісні «Рапсодія» з Бахмута.

Також під час концерту виступили: народний ансамбль української пісні «Розмай», ансамбль народної музики «Володимирські музики» (ЦКП), вокально-інструментальний ансамбль «Сотник» (ДМШ), заслужений артист естрадного мистецтва України Сергій Скулинець (м.Луцьк), вокалістка Аліна Назарчук (ЦКП), оркестр 14-ї ОМБр імені князя Романа Великого.

Окрім цього, на сцену було запрошено художників, які беруть участь у цьогорічному пленері «Колорит», що стартував саме цього дня. Привітав учасників традиційного мистецького заходу заступник міського голови Андрій Гудим.

Увечері до парку зібралось чимало поціновувачів сучасної української музики на концерт гурту Kozak System, який приїхав до нас завдяки благодійному фонду «Форпост Володимир».

Усі заходи, які проводились з нагоди Дня міста, мали благодійну мету – збір коштів на підтримку ЗСУ, а саме на виготовлення FPV-дронів. Усі, хто має бажання підтримати цю ініціативу, можуть перераховувати на кошти на карту керівника фонду Андрія Дячука 5375 4141 4560 4228.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: На Волині з нагоди річниці військової частини відкрили музей та погасили лімітовану марку (Фото).

Реклама Google

Telegram Channel