Курси НБУ $ 41.01 € 44.73
У Луцьку провели творчий воркшоп для жінок-лідерок області

«Програма ментального здоров’я “Ти як?” – перш за все про турботу про себе.

Фото: Фейсбук.

У Луцьку провели творчий воркшоп для жінок-лідерок області

Через мистецтво до ментального здоров'я – в такий спосіб на творчій зустрічі-воркшопі сьогодні навчали жінок дбати про себе, аби мати змогу і сили подбати про інших

Разом з іншими жінками-лідерками Волині, підприємницями, керівницями громадських організацій, очільницями освітянських, соціальних, бібліотечних, фінансових установ, участь у заході взяла заступниця голови облдержадміністрації Мирослава Якимчук.

Про це інформує Волинська ОВА. 

«Програма ментального здоров’я «Ти як?» – перш за все про турботу про себе. Про кожну людину як цінність, про нас усіх і про взаємопіклування. Рада бачити тут багато знайомих облич, це значить, що все більше людей навчається піклуватись про своє ментальне здоров’я. Кожна з вас водночас фахівець і певним чином психолог, підтримка для людей, яких ви очолюєте. Ви маєте вагомий вплив на дії та рішення інших. І звичайне добре слово та людське ставлення – може вартувати багато чого», – висловилась Мирослава Якимчук.

Також заступниця голови Волинської ОДА поділилась власним прикладом, коли в роботі їй допомогли навички емоційної підтримки та розуміння співрозмовника.

Регіональна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» Наталія Коструба розповіла про результати роботи своєї команди в громадах. Йшлось про оцінку потреб волинян та картування наявних послуг з ментального здоров’я в медичній, соціальній, освітній сфері. Зокрема, про запровадження політики психосоціальної підтримки на підприємствах Волині.

Водночас Наталія Коструба наголосила, що першочергово кожен повинен подбати про себе, аби мати змогу допомогти іншим.

«Відновимо людину – відновимо усе!», – процитувала координаторка Першу леді Олену Зеленську, ініціаторку Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?».

Тож важливою складовою воркшопу організатори обрали мистецтво. Про арт-терапію і творчість, як спосіб підтримки і відновлення ментального здоров’я розповіла керівниця благодійного фонду «Робимо добро дітям» Тетяна Дончева:

«Життя летить нестримно і нам потрібно вчитись заземлятись. Один із способів це зробити – щодня дізнаватись для себе щось нове. Тому сьогодні ми обрали арт-терапію. Навіть така, здавалося б, дитяча забавка як малювання – може підсилити наше фізичне здоров’я. Більшість захворювань у нас через стрес, тож арт-терапія допомагає розслабитись тілесно та звільнитись від докучливих думок».

З цікавістю і гумором учасниці зустрічі долучились до створення мандали – кругових малюнків, що відображають психологічну та емоційну цілісність людей, які їх створюють. Надихала та зосереджувала на усвідомленні творчого процесу арт-терапевтка Юлія Гринчук.

До слова, усі складові організованої майстерки були покликані всебічно вплинути на сенсорику людини: кожній з учасниць презентували букетик квітів (аромат) і льодяники ручної роботи (смакові рецептори), облаштування творчого простору картинами (візуалізація).

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Парламентарі на Волині говорили про відновлення культурної спадщини у повоєнний час.

Реклама Google
 

Telegram Channel