Курси НБУ $ 41.01 € 44.73
Порошенко готовий внести частину застави за Червінського

Роман Червінський.

Волинь-нова

Порошенко готовий внести частину застави за Червінського

Несправедливо, коли вбивця Цемах на волі в росії, а герой-розвідник – у СІЗО

Петро Порошенко відреагував на рішення суду відпустити розвідника Романа Червінського під заставу. Пʼятий Президент запропонував родині Червінського внести частину застави.

«Він вже став символом. Символом боротьби з найгіршою рашистською нечистю і символом героїзму українських розвідників. Роман Червінський. Він боровся з росіянами. Він боровся з політичним авторитаризмом і політичними переслідуваннями. А ми, мільйони українських патріотів, боролися за нього! Той випадок, коли варто згадати геніального Тараса з його «борітеся-поборете», – написав Порошенко в соцмережах.

«Я вирішив запропонувати Роману, його родині внести ту частину суми застави, якої не вистачає для виконання рішення суду щодо застави. Аби після численних судових засідань і відвертих знущань Роман нарешті був на волі і продовжував свою боротьбу вільною людиною — за правду, справедливість і Україну», – зазначає Порошенко.

За його словами, народ України завжди гостро відчуває несправедливість. «Несправедливо, коли вбивця Цемах на волі в росії, а український герой розвідник Червінський, який його захоплював, за ґратами в Україні», – переконаний пʼятий Президент.

«І так ми, наша команда, яка готова була у повному складі взяти Романа Червінського на поруки, будемо боротися за кожного українського військового, за кожного з тих, хто захищає Україну», – пише Порошенко.

Як відомо, раніше усі 27 народних депутатів з фракції «Європейська Солідарність» висловили готовність взяти Романа Червінського на поруки.

Як повідомлялось, розвідника Романа Червінського відпустили під заставу в 9 млн грн.

Реклама Google

Telegram Channel