Курси НБУ $ 41.01 € 44.73
Відкинути паніку і страх: медикиня волинської бригади вчить бійців рятувати побратимів (Відео)

«Мої знання допоможуть хлопцям вижити в бою!»

Фото: facebook.com.

Відкинути паніку і страх: медикиня волинської бригади вчить бійців рятувати побратимів (Відео)

Інструкторка тактичної медицини 14 окремої механізованої бригади з Волині Валентина має позивний «Ластівка», але бійці, які потрапляють до неї навчання, називають військовослужбовицю «Білкою»

Валентина має медичну освіту, прийшла у військо у 2016 році. Відтоді навчала та рятувала поранених військових на Донеччині та Луганщині.

Про це йдеться на сторінці 14 окрема механізована бригада імені князя Романа Великого.

«Мені подобається навчати хлопців, тому що я знаю, що мої знання принесуть велику користь! У них на полі бою є тільки аптечка, якою вони можуть скоритсатися. Тому вони мають знати, які використовувати засоби допомоги і врятувати собі життя!» – розповідає медикиня.

Особистий досвід допомагає жінці донести до бійців потрібну інформацію, необхідну на практиці. Навчання відбувається за алгоритмами MARCH. Її основне завдання, говорить жінка, навчити бійців накладати турнікети та первинні пов'язки, а також стабілізувати і евакуювати пораненого побратима:

«Накладанню турнікета на полі бою може завадити страх, паніка, а також контузія і дезорієнтація. Тому під час навчання доводимо все до автоматизму, щоб хлопці могли врятувати себе і допомогти іншому».

Валентина жартує: на те, що бійці, які потрапляють до неї навчання, називають її білкою – не ображається. Пояснює: коли група доводить до автоматизму накладання турнікета, то інструкторка закидує їх шишками.

«Це імітує осколки, які на них можуть сипатись на полі бою», – говорить жінка.

Найприємніше, додає Валентина, згодом отримувати привіти від тих, хто врятувався, застосовуючи ті знання, які вона змушувала вивчити на зубок і довести до автоматизму.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Вишиванка молодого захисника з Луцька приєдналася до флешмобу сорочок-мандрівниць (Відео).

Реклама Google

Telegram Channel