Курси НБУ $ 41.26 € 44.98
Відключення електроенергії: що чекати українцям

Ситуація в енергетичному секторі країни залишається надзвичайно складною.

Фото: ілюстративне/фейсбук.

Відключення електроенергії: що чекати українцям

Лінії електропередач стали новою лінією фронту

Українці вже навчилися адаптуватися до дефіциту електроенергії. Підприємства мають дизельні генератори. У будівлях встановлюють генератори для живлення ліфтів. Люди купують прилади, які можна заряджати та використовувати вдома задля підключення Wi-Fi та USB-ламп.

Пише Судово-юридична газета

Наразі Україна імпортує 1,7 ГВт з ЄС. За оптимістичними прогнозами, цей показник може бути збільшений до 2 ГВт. У короткостроковій перспективі є певна надія, що пошкоджені електростанції можна буде відремонтувати до цієї зими настільки, щоб виробляти ще 2-3 ГВт потужностей.

«Україні терміново потрібно більше електроенергії цієї зими, всього за кілька місяців. Занадто мало часу і занадто мало з мільярдів доларів, необхідних для встановлення кількох сотень невеликих електростанцій, реконструкції розбомблених електростанцій або будівництва вітрових і сонячних електростанцій. Віялові відключення світла будуть звичною справою», – зауважують іноземні джерела.

Раніше Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання Уряду заявив, що ситуація в енергетичному секторі країни залишається надзвичайно складною. Однак, очікується, що з кінця липня тривалість відключень електроенергії зменшиться.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: На Волині відбувся футбольний турнір пам'яті загиблого Героя 

Реклама Google

Telegram Channel