Курси НБУ $ 41.26 € 44.98
У «Волинській Швейцарії» відбулося юннатівське свято

Цьогоріч обласний форум учнівських лісництв проходив у два етапи.

Фото: facebook.com.

У «Волинській Швейцарії» відбулося юннатівське свято

У Лісівничому молодіжному центрі, що працює на базі Воротнівського лісництва філії «Ківерцівське лісове господарство» ДП «Ліси України», відбувся обласний зліт учнівських лісництв

Понад 100 учасників, представники 20 шкільних лісництв Волині розповіли про свої досягнення та представили наукові роботи.

Про це повідомляє Товариство лісівників України.

Цьогоріч обласний форум учнівських лісництв проходив у два етапи. Перший – 17 червня 2024 року в онлайн режимі передбачав презентацію діяльності учнівських лісництв, а другий – 26 липня 2024 року – захист наукових робіт.

Цього ж дня команди 20 учнівських лісництв разом із керівниками та кураторами від лісогосподарств змогли нарешті усміхнутись один одному, обнятись, поспілкуватись, обмінятися враженнями і досвідом, зробити спільні фото, пройти екологічними стежками, побувати в локаціях, де свого часу відпочивали космонавти, співаки, письменники, а в нові часи – наші воїни та їхні діти.

Із вітальним словом до присутніх звернувся перший заступник голови Волинської обласної ради Юрій Поліщук. Він наголосив на важливості даного напрямку роботи, а ще вручив відзнаки Волинської обласної ради кращим керівникам шкільних лісництв та директорам навчальних закладів освіти.

На юннатівському форумі виступив і голова Волинської обласної організації Товариства лісівників України Олександр Рибчинський.

Він нагородив Почесними грамотами та подяками Товариства лісівників України п’ятірку найактивніших її активістів.

Юних лісівників та їх у керівників привітали заступниця начальниці відділу дошкільної та загальної середньої освіти управління освіти і науки облдержадміністрації Лариса Роговська, заступник начальника Північно-Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства Держлісагентства Борис Бабеляс, декан факультету біології та лісового господарства Волинського національного університету імені Лесі Українки Олександр Журавльов та доцент кафедри лісового і садово-паркового господарства цього факультету Сергій Голуб, інші відомі науковці.

Загиблих героїв вшанували хвилиною мовчання.

Юннатівське свято відбулося завдяки Волинському обласному еколого- натуралістичного центру при сприяння лісівників Волині. «Воротнів» – маленька Швейцарія Волині – у своїх лісових куточках згуртував когорту досвідчених фахівців лісової галузі, науковців і педагогів, школярів, які не уявляють свого життя без піклування про навколишнє середовище, без єднання із природою та прагненням зберегти лісові надбання.

Вже багато років поспіль, з метою підтримки ініціативи підростаючої молоді з освоєння навичок лісогосподарської, природоохоронної, просвітницької та дослідницької діяльності, виявлення й заохочення кращих учнівських лісництв, Волинський обласний еколого-натуралістичний центр Волинської обласної ради спільно з волинськими лісівниками організовує обласні етапи Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв. А цього річ, вже вдруге за історію зльотів, прийматиме і Всеукраїнський форум юних лісівників.

Після урочистостей були захисти науково-дослідницьких робіт, виступи екологічних театрів та семінар для керівників шкільних лісництв.

Авторитетне журі визначило переможців.

Гран-прі отримали вихованці Скулинського шкільного лісництва. Команда гідно презентувала роботу лісництва, фахово захистила науково-дослідницьку роботу. Скулинці й представлятимуть Волинь на цьогорічному Всеукраїнському зльоті учнівських лісництв.

Призові місця також зайняли такі шкільні лісництва:

І місце – Нуйнівське шкільне лісництво;

ІІ місце – Любешівьке, Маневицьке, Цуманське, В'язівненське;

ІІІ місце – Колківське, Ратнівське, Цуманське, Дубівське.

У ході урочистого нагородження всі переможці, керівники учнівських лісництв та представники отримали грамоти, подяки та цінні подарунки. На території заказника «Воротнів» – «маленька Швейцарія Волині» – для дітей працювали різні локації, зокрема, відбувся семінар у відкритому, зеленому класі для керівників та представників лісових господарств. Також в рамках заходу тривала виставка лісових картин, створена відомими художниками – родиною Рубанів. Відбулася і традиційна для Воротнева екскурсія. Керівник Лісівничого молодіжного центру Валентина Юхимчук розповіла про те, чим живе місцевий ліс та чому він дуже важливий для науки.

Усіх присутніх почастували кулішем, солодощами та соками.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У Боголюбах з'явився сучасний дитячий майданчик (Фото).

Реклама Google

Telegram Channel