Курси НБУ $ 41.26 € 44.98
У Польщі побили 17-річного українця

Відповідна стаття Кримінального кодексу Польщі передбачає ув’язнення на строк від шести місяців до восьми років.

Фото: ілюстративне/фейсбук.

У Польщі побили 17-річного українця

Поліція Кракова затримала трьох підлітків, причетних до побиття 17-річного Артема, в результаті чого він зазнав травми голови і втратив великого пальця на лівій руці

Інцидент стався минулого тижня. Мати хлопця каже, що він із друзями поїхав до краківського водосховища Закшувек, аби скупатись через спеку.

Про це пише «Європейська правда», з посиланням на польське джерело.

У певний момент до компанії підійшла інша група підлітків. Коли один з українців підвівся, його вдарили кулаком в обличчя. Артем став на захист, відвівши нападника назад. До цього часу інший друг встиг відвести дівчат у безпечне місце.

«Коли вони застосували сльозогінний газ, я почав тікати. Тоді за мною побіг чоловік з мачете. Він вдарив мене по голові і по пальцю. Він не припиняв бити, але я якось вирвався і стрибнув у воду. Все сталося так швидко, що мені навіть важко пригадати, як виглядали нападники», – розповідає хлопець.

Артема витягли з води друзі, які також покликали на допомогу. З пораненнями голови та руки хлопця доставили до лікарні. Його прооперували. «Син втратив багато крові. На жаль, великий палець лівої руки врятувати не вдалося», – додає мама хлопця.

У понеділок, 15 липня, поліція Малопольського воєводства Польщі оголосила про затримання трьох підозрюваних віком 15, 16 і 17 років. Наймолодший із них уже притягався до відповідальності за кримінальні злочини.

«Під час обшуку квартири, де проживав 17-річний хлопець, було виявлено та вилучено предмет, який, найімовірніше, використовувався для нанесення ударів потерпілому, громадянину України», – йдеться в повідомленні.

Усім трьом висунули звинувачення у причетності до побиття із застосуванням небезпечного предмета. Відповідна стаття Кримінального кодексу Польщі передбачає ув’язнення на строк від шести місяців до восьми років.

17-річному хлопцю, який відповідатиме перед судом як повнолітній, обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на три місяці. У поліції Кракова заявляють, що до відповідальності можуть бути притягнуті й інші люди.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У Луцьку п'яний водій потрощив 4 автівки

Реклама Google

Telegram Channel