Курси НБУ $ 41.26 € 44.98
Чи переведуть годинники в цьому році востаннє

«За» в цілому проголосували 261 нардеп.

Фото ілюстративне / facebook.com.

Чи переведуть годинники в цьому році востаннє

Верховна Рада прийняла законопроєкт № 4201 про скасування переведення годинників на літній і зимовий час в Україні

«За» в цілому проголосували 261 нардеп.

Про це повідомив народний депутат від фракції «Голос» Ярослав Железняк, пише Бабель.

У законопроєкті пропонують встановити, що «київський час — це час годинної зони, в якій розташована столиця України (місто Київ), що відповідає другому годинному поясу в національній шкалі координованого часу України UTC (UA) +2». Тобто закон встановлює в Україні постійний стандарт часу UTC+2 за міжнародною шкалою. За цей законопроєкт парламент у першому читанні проголосував ще в березні 2021 року, але далі Рада його не підтримала.

Якщо президент України Володимир Зеленський незабаром підпише законопроєкт, то в цьому році українці востаннє переведуть годинники на зимовий час 27 жовтня — і з 2025 року та далі ніяких переведень не буде.

Ініціатором проєкту закону був спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук. Він пояснював його доцільність тим, що перехід на літній або зимовий час негативно впливає на біоритми людини. Фактично вся Україна перебуває в межах одного часового поясу, а економічна доцільність переведення стрілок годинників так і не доведена, зауважував Стефанчук.

Перехід на літній і зимовий час регламентується постановою Кабінету міністрів, ухваленою в 1996 році. На сьогодні близько 60 країн у всьому світі продовжують щорічно переводити годинники на годину вперед і назад. Більшість із них — у Європі. А в деяких країнах, наприклад у США, Канаді, Мексиці та Австралії, годинники переводять не на всій території.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У «Волинській Швейцарії» відбулося юннатівське свято.

Реклама Google
 

Telegram Channel