Курси НБУ $ 41.26 € 44.98
Досить прохолоджуватись: Порошенко в Раді закликав негайно ухвалити рішення для подолання енергетичної кризи

«І в мене питання – а де сонячні батареї, де акумулятори, де когенераційні станції для електричної децентралізації? Де?».

Фото Європейська солідарність.

Досить прохолоджуватись: Порошенко в Раді закликав негайно ухвалити рішення для подолання енергетичної кризи

Петро Порошенко під час виступу з трибуни Верховної Ради закликав депутатів негайно ухвалити необхідні рішення для забезпечення енергетичної децентралізації. Відповідальним за атаки на енергосистему є путін, але бездіяльність влади неприпустима – наголосив п’ятий Президент

«Поки тут Верховна Рада прохолоджується не лише в переносному, а й в прямому сенсі під роботою кондиціонерів, у глобальному Півдні приєдналася до «Вісі зла» велика кількість країн. Ковтніть цього прохолодного повітря і уявіть собі 9-й, 13-й або 20-й поверх багатоповерхівки без світла, без кондиціонерів, без ліфта, без води. А там малеча, там літні люди», – сказав Порошенко.

«В атаці на енергосистему точно винен путін. Але я хочу нагадати, що шість тижнів тому ми запросили до Верховної Ради прем`єр-міністра. Ми вимагали, щоб негайно були внесені до Верховної Ради закони про зняття мита, зняття ПДВ з державного фінансування закупівлі всіх необхідних компонентів. Шість тижнів. І в мене питання – а де сонячні батареї, де акумулятори, де когенераційні станції для електричної децентралізації? Де?», – обурився Петро Порошенко.

«Чому парламент це не прийняв? Минулого тижня, позаминулого тижня? Бо керівництво парламенту в турпоїздках. На сьогоднішній день через це 400 народних депутатів роблять злочинну бездіяльність», – вважає Порошенко.

«А потім взимку будуть холоди, і Україну роблять країною, де дуже важко або неможливо жити. На фронті, звичайно, важче, але тут і зараз ми не допустимо створення штучних перешкод. Ми вимагаємо негайно закупити, забезпечити, захистити, бо до зими залишилося дуже мало часу», – зауважив Порошенко.

Реклама Google

Telegram Channel